S-a lansat licitaţia pentru podul peste Prut

luni, 07 august 2023, 06:56
1 MIN
 S-a lansat licitaţia pentru podul peste Prut

Contractul de proiectare şi execuţie a „Podului peste Prut la Ungheni” a fost scos la licitaţie cu o valoare estimată între 156,3 şi 162,6 milioane de lei. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se bazează în acest proiect pe finanţare prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – Componenta Mobilitatea Militară.

Lungimea obiectivului de investiţii este de 1 km (inclusiv drumul de legătură şi punctul de trecere a frontierei), din care 261 m reprezintă lungimea podului. Aşa cum am mai relatat, podul înseamnă de fapt două structuri paralele (câte una pe fiecare sens de mers), fiecare cu câte două benzi.

Ofertele sunt aşteptate până pe 13 septembrie şi vor fi evaluate după componenta financiară (40 la sută), după perioada de garanţie (12 la sută – maxim pentru 120 de luni), după experienţa echipei şi metodologia de realizare a lucrării.

Odată atribuit contractul, el va avea o durată de cel puţin 84 de luni, respectiv doi ani pentru proiectare şi execuţie, urmaţi de încă cinci ani, perioada de garanţie minimă admisă.

CITEȘTE ȘI: Viitorul pod cu 4 benzi de la Ungheni, vizat de UE pe mecanismul „Mobilitate militară”. Va avea 1 km lungime, va costa 33 mil. euro

Comentarii