Să ciocnim un păhărel cu Lenuţa şi Costel!

sâmbătă, 21 mai 2022, 03:30
3 MIN
 Să ciocnim un păhărel cu Lenuţa şi Costel!

Anual, în această minunată zi de 21 mai, îi sărbătorim pe Sfinţii Împăraţi (întocmai cu apostolii) Constantin şi mama sa, Elena. În aceeaşi zi îi sărbătorim şi pe toţi purtătorii prenumelor de Constantin şi Elena, cu derivatele lor: e o onomastică extinsă şi mulţi se bucură că e şi sâmbătă, zi liberă pentru consumat, urmată de altă zi liberă pentru reparat (adică dres). 

Azi fiind sâmbătă, mulţi au început-o încă de ieri, să profite; ştiri proaspete despre petreceri şi sărbătoriţi, doar în cele ce urmează:

                                                        *         *         *

* În secţia "Şuruburi" din cadrul unei fabrici muncesc / freacă menta zece Costici; în secţia rivală, "Piuliţe", există doar angajaţi pe nume Gică, Săndel, Aurel sau Petronel. Directorul întreprinderii se aşteaptă ca luni, pe motiv de mahmureală, să se producă doar piuliţe. / * Anton Pâclă a început de ieri, de la prânz: până seara a vizitat patru Constantini mai timpurii. Azi va vizita alţi doi, plus opt Elene şi, dacă nu se va sătura, va face ca în anii trecuţi, când a trecut şi pe la cunoscuţii săi Petru, Pavel, Mihail şi Gavril. / * Deoarece acest an nu este electoral, iar primarii nu vor mai da de pomană mici şi bere în zi de sărbătoare a localităţii, mulţi români vor sta pe uscat sau se vor descurca prin forţe proprii; e vorba despre cei din aşezări cu denumiri gen Costelniţa, Costelivi, Constanţa, Eleneşti ori Constipaţi. / * Unii oameni politici vor petrece şi vor ciocni în cinstea Constituţiei României, precum şi a membrilor Curţii Constituţionale. / * În blocul PI-6 locuiesc cinci Costici, buni amici, amatori de bere la pet şi table pe balcon, în maieu şi pijama. Azi, de la prima oră, fiecare Costel s-a îmbrăcat frumos, cu pijamaua de mers la operă şi cu şlapii de nuntă, şi a plecat să-i felicite pe ceilalţi patru; ei încă nu s-au întâlnit. / * În curtea fostei Fabrici de Umplut Perne, devenită agenţie imobiliară, a reapărut, scos din magazie, vechiul panou cu pozele fruntaşilor în producţie sub lozinca "Ei ne fac cinste!"; cei care au adus panoul au lipit, ca o aluzie, pozele tuturor angajaţilor numiţi Constantin sau Elena. / * Patronul bufetului din Mahmuri, Costel Bidonariu, a plecat aseară la băi, cu soţia Lenuţa, să petreacă sfârşitul de săptămână; la plecare a încuiat uşa localului şi a lipit anunţul "Închis până luni, 23 mai". Corespondentul nostru spune că a trecut pe acolo azi, la prima oră, şi n-a mai văzut bufetul. Vom reveni.

Comentarii