Şase permise reţinute pentru neacordare de prioritare pietonilor

sâmbătă, 30 decembrie 2023, 02:50
1 MIN
 Şase permise reţinute pentru neacordare de prioritare pietonilor

Atenţie în trafic de sărbători! Poliţiştii de la rutieră au organizat mai multe acţiuni de control pe străzile din municipiul Iaşi vizaţi fiind şoferii care nu oferă prioritate pietonilor. 

Joi, în urma acţiunilor, poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au dat zeci de amenzi. „La data de 28 decembrie, poliţiştii Biroului Rutier Iaşi au organizat şi executat o acţiune, pe raza municipiului Iaşi, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, respectiv a celor produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor. Au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, dintre care şase pentru neacordare prioritate pietoni, patru pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 26 pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de 12.905 de lei, fiind reţinute opt permise de conducere, dintre care 6 pentru neacordare prioritate pietoni. De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Unul dintrei cei sancţionaţi a fost un bărbat de 43 de ani, din comuna Ciurea, a condus auto în municipiul Iaşi, iar la o trecere pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător, nu a oprit si nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, care se afla angajat regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Astfel, a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus măsura reţinerii permisului de conducere pe o perioadă de 60 zile”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Comentarii