Scene de groază: o fetiţă de 7 ani şi-a văzut unchiul rotind drujba pornită prin casă

marți, 21 decembrie 2021, 02:50
1 MIN
 Scene de groază: o fetiţă de 7 ani şi-a văzut unchiul rotind drujba pornită prin casă

Un sătean din Cepleniţa a cerut judecătorilor emiterea unui ordin de protecţie împotriva propriului frate. Acesta a precizat că viaţa sa şi a fetiţei sale de doar 7 ani sunt puse în pericol de comportamentul fratelui său, atunci când acesta se îmbată. Ultimul incident s-a petrecut la sfârşitul lunii trecute, când B.C. a intrat în casa fratelui său cu drujba pornită, ameninţându-l cu moartea. 

Apoi, a început să distrugă lucrurile din casă cu drujba. La scenă a asistat îngrozită atât fetiţa lui A.C., sora şi părinţii acestuia, cât şi un vecin, aflat în vizită. A fost chemată poliţia, care a reuşit să-l liniştească temporar pe B.C. În zilele următoare însă, acesta s-a îmbătat din nou, făcând iar scandal.

Conform legii, ordinul de protecţie poate fi emis pe o durată limitată de timp împotriva unei persoane al cărei comportament pune în pericol iminent şi imediat viaţa, libertatea sau integritatea fizică ori psihică a unei rude apropiate. În acest caz, magistraţii Judecătoriei Hârlău au apreciat că situaţia este gravă, decizând emiterea ordinului de protecţie pe durata maximă permisă de lege, respectiv de şase luni. În acest interval, B.C. nu va mai avea voie să se apropie la mai puţin de 50 de metri de fratele său şi fiica acestuia, ori de casa lor.

Comentarii