Scriitorul Vasile Ernu se întâlneşte astăzi cu cititorii la Iaşi

vineri, 06 mai 2022, 01:50
1 MIN
 Scriitorul Vasile Ernu se întâlneşte astăzi cu cititorii la Iaşi

Astăzi, de la ora 13, în Sala B.P. Haşdeu a Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, Vasile Ernu este invitatul Clubului Logos. Cu acest prilej, autorul va dialoga cu membrii clubului despre copii şi părinţi, pornind de la „Cartea adolescenţei: Sălbaticii copii dingo”, publicată în colecţia „Ego-grafii” a Editurii Polirom, cu ilustraţii de Roman Tolici. 

Evenimentul va fi moderat de către Serinella Zara. Volumul prezentat a fost nominalizat la Premiile Observator cultural, ediţia 2022, categoria Memorialistică. În descrierea cărţii se menţionează că acţiunea are loc în anii ’80, când patru prieteni se întâlnesc în gara din Chişinău, de unde pleacă în vacanţă în Crimeea, la mare.

„Debusolaţi, văzând cum lumea pe care o ştiau se destramă, ultimii copii sovietici caută echilibru şi refugiu în romanele lui Bulgakov, în poezia lui Arseni Tarkovski şi în piesele formaţiei Kino. Şi, fără să vrea, se maturizează, descoperă alte identităţi şi învaţă să trăiască în noua lume, în care Dumnezeu este foarte diferit de cel al bunicilor şi părinţilor lor”, se menţionează în descrierea romanului.

Vasile Ernu este absolvent al Facultăţii de Filosofie din Iaşi şi al unui master de filosofie la Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca. A fost redactor fondator al revistei Philosophy & Stuff şi redactor asociat al revistei Idea artă ^ societate. În ultimii ani are rubrici de opinie în România liberă, HotNews, Timpul, Adevărul, CriticAtac şi Libertatea, precum şi rubrici permanente în revistele Noua literatură, Suplimentul de cultură şi Observator cultural. 

Comentarii