Scuză de şofer: s-a urcat băut la volan pentru că îi era rău de la băutură

luni, 21 februarie 2022, 02:50
2 MIN
 Scuză de şofer: s-a urcat băut la volan pentru că îi era rău de la băutură

Un şofer băut le-a explicat poliţiştilor că s-a urcat la volan pentru că îi era rău de la băutură. Scuza nu a ţinut, bărbatul fiind trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

A scăpat totuşi ieftin. Pe 11 aprilie anul trecut, Iulian Lupu a băut câteva beri după ce s-a întors acasă de la serviciu. Ulterior, s-a întâlnit cu nişte prieteni, cu care a jucat tenis. S-a întors acasă în jurul orei 20 şi a mai băut câteva beri, după care a plecat să se întâlnească cu alţi prieteni.

Unul dintre ei venise un un Renault. Lupu a mai băut şi whisky. Ca urmare, i s-a făcut rău, a vomat şi a dormit în maşină. Când s-a trezit, s-a urcat la volan şi a luat-o din loc. A fost însă oprit de poliţişti, în jurul orei 1.30, pe pasarela „Octav Băncilă”. Şoferul le-a explicat că voia să meargă la spital, pentru că îi era rău.

Avea şi de ce, analizele stabilindu-i o alcoolemie de 1,57‰ în sânge. În faţa judecătorilor, Lupu şi-a recunoscut fapta. În favoarea sa au pledat şi vârsta de 32 de ani, lipsa antecedentelor penale şi faptul că era bine integrat în societate, lucrând ca şofer.

Magistraţii s-au decis asupra unei pedepse minime, de 10 luni de închisoare. Executarea acesteia a fost amânată pe durata unui termen de încercare de 2 ani. Sentinţa Judecătoriei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. 

Comentarii