Se caută administratori pentru Aeroportul Iaşi. Tot ce trebuie să știți

joi, 17 februarie 2022, 02:57
3 MIN
 Se caută administratori pentru Aeroportul Iaşi. Tot ce trebuie să știți

Prin concurs, vor fi desemnaţi şase membri ai Consiliului de Administraţie al aerogării.

A fost lansată procedura de selecţie a viitorilor membri ai Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi. Selecţia este derulată de Consiliul Judeţean, în calitate de autoritate publică tutelară, asistat de un expert independent (Fox Management Consultants SRL). Firma de recrutare, cu sediul în Bucureşti, a mai asistat concursuri de selecţie la Iaşi – la Miroslava, în 2019, pentru completarea echipei de administratori a Miroslava Industrial Parc SRL, la Apavital, pentru selecţia componenţei Consiliului de Administraţie, în 2020, respectiv în decembrie trecut, pentru desemnarea managerului Clubului Sportiv Municipal Paşcani.

Selecţia pentru Consiliul de Administraţie al aerogării ieşene vizează cele şase mandate de administratori. Un al şaptelea va fi desemnat de Ministerul de Finanţe. În mandatul care tocmai se încheie, acest din urmă administrator a fost numit abia după aproape doi ani şi jumătate de la selectarea celorlalţi.

Dosarele de înscriere pot fi depuse la registratura Consiliului Judeţean până pe 17 martie ora 12. După verificarea documentelor în conformitate cu condiţiile de participare, candidaţii rămaşi pe aşa-numita listă scurtă vor intra în faza evaluării finale, urmată de un interviu. Spre deosebire de selecţia precedentă, numele candidaţilor vor fi secretizate, regulă care se aplică de un an şi jumătate la toate concursurile organizate de CJ.

Dintre cele şase poziţii de administratori, una va fi de reprezentant al CJ – cu experienţă de cel puţin cinci ani în administrarea de regii autonome şi/sau societăţi comerciale, iar cel puţin una va fi ocupată de o persoană licenţiată cu vechime de minim cinci ani în domeniul economic. O regulă generală pentru toţi aspiranţii la un mandat este experienţa în administrarea sau managementul regiilor sau societăţilor inclusiv din domeniul privat. Spre deosebire de echipa selectată în 2017, unde toţi administratorii au fost neexecutivi, acum doar majoritatea trebuie să îndeplinească acest criteriu, adică să nu facă parte din conducerea executivă a Aeroportului.

O premieră este şi faptul că reprezentantul Consiliului Judeţean poate fi funcţionar public, pe când ceilalţi cinci viitori administratori, nu.

Printre altele, toţi candidaţii trebuie să ştie limba română, dar nu le este impusă cunoaşterea niciunei alte limbi. Sunt însă acceptate la concurs şi persoane cu alte cetăţenii din Uniunea Europeană, dacă au domiciliul în România. De asemenea, candidaţii trebuie să aibă curate atât cazierul judiciar, cât şi cel fiscal şi, evident, să nu se afle în situaţii de incompatibilitate.

Dosarele de înscriere vor conţine, printre alte documente, zece formulare pe care participanţii trebuie să le completeze după ce le descarcă de pe site-ul CJ sau al Aeroportului Iaşi. Aici, candidaţii vor găsi şi alte informaţii legate de procedura de selecţie.

VEDEȚI ȘI:

Concurs ținut departe de ochii ieșenilor pentru joburi plătite cu zeci de mii de lei lunar – AICI

Directorul Aeroportului, mazilit înainte de Crăciun. Pe mâinile cui a încăput aerogara? – AICI

PSD a înfipt mâna în gâtul Aeroportului. Un bătăuş, adus în Consiliul de Administraţie – AICI

Se deschide mascarada selecţiei pentru Consiliul de Administraţie de la Aeroport – AICI

Comentarii