Se caută medic veterinar la UMF cu certificare de lucru pe şoareci şi şobolani

joi, 13 iulie 2023, 01:50
1 MIN
 Se caută medic veterinar la UMF cu certificare de lucru pe şoareci şi şobolani

Un concurs ciudat la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF). Universitatea angajează un medic, dar nu unul care să trateze oameni, ci animale. Conform anunţului, UMF vrea să angajeze un veterinar la Centrul Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicină Experimentală – CEMEX. Postul va fi unul plin, cu 8 ore de lucru pe zi, iar UMF caută pe cineva cu studii în profil, dar şi cu două tipuri de certificate aparte.

În primul rând, candidaţii trebuie să aibă certificare FELASA (Federation of European Laboratory Animal Science Associations) privind utilizarea animalelor de laborator, module A – D (minimum şoarece şi şobolan), dar şi un permis CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare) pentru activităţi nucleare autorizate – nivel 2, specialitatea AAX. Pe lângă acestea, candidaţii trebuie să aibă şi atestat de liberă practică medicală veterinară şi o carte de identitate a medicului veterinar, vizată la zi.

Nu este necesară vechime în câmpul muncii, ci doar atestatele menţionate anterior. Anunţul a fost publicat la finalul lunii trecute, iar dosarele pot fi depuse până pe 14 iulie. Proba scrisă e programată pe 24 iulie, în aceeaşi zi cu proba practică, iar interviul va fi susţinut pe 28 iulie. Rezultatul final al concursului va fi cunoscut pe 3 august. 

Comentarii