Se lanseaza in Romania aplicatia care te avertizeaza daca ai intrat in contact cu o persoana cu COVID

joi, 26 noiembrie 2020, 22:59
1 MIN
 Se lanseaza in Romania aplicatia care te avertizeaza daca ai intrat in contact cu o persoana cu COVID

Prima aplicatie care te avertizeaza daca ai intrat in contact cu o persoana infectata cu coronavirus se lanseaza si in Romania.

Dezvoltatorul aplicatiei, Silviu Alexandru Alexe, a explicat la Digi24 ca initiativa este una privata si ca a aparut tocmai pentru a se elimina stresul creat de faptul ca, fiind infectat, ai putea infecta si alte persoane.

Concret, aplicatia este un instrument pentru a reduce imprastierea virusului, intrucat ofera optiuni daca stii ca ai fost expus – faci testul sau te autoizolezi.

Astfel, odata ce este instalata, aplicatia va avertiza utilizatorul daca a intrat in contact cu o persoana infectata cu Covid-19. De asemenea, fiecare utilizator poate semnala daca este infectat.

"Daca aflu ca m-am infectat, incarc in telefon un formular pe care trebuie sa-l completez, telefonul face ancheta epidemiologica – cu cine m-am intalnit si notifica acele persoane. Nu ca eu sunt infectat, ci ca ele au intrat in contact cu o persoana confirmata pozitiv", a explicat Alexe.

Aplicatia nu foloseste niciun fel de date de localizare si nici date cu caracter personal, potrivit informatiilor prezentate pe site.

Comentarii