Se pregăteşte concursul pentru postul de director la Ambulanţă

vineri, 16 iulie 2021, 01:50
1 MIN
 Se pregăteşte concursul pentru postul de director la Ambulanţă

Ministerul Sănătăţii (MS) pregăteşte în această perioadă organizarea unui concurs centralizat pentru funcţiile de conducere de la toate serviciile judeţene de ambulanţă din ţară. În acest moment Proiectul de Ordin privind organizarea şi desfăşurarea concursului se află în transparenţă decizională. La Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi postul de manager este ocupat interimar de dr. Simona Ivaşcu. 

Concursul se va desăşura în două etape: cea de evaluare a dosarului de candidat, care este etapă eliminatorie, dar şi concursul propriu-zis unde fiecare candidat va trece printr-un test-grilă de verificare a cunoştinţelor, evaluarea şi susţinerea proiectului de management şi un interviu. Pentru ca un candidat să fie declarat "admis" trebuie să obţină media finală cel puţin 7,00, iar la fiecare probă minimum nota 7,00. Din comisia de concurs trebuie să facă parte un cadru didactic care are funcţie de predare în specialităţile management/sănătate publică şi management sanitar, trei reprezentanţi ai MS, din care unul al Serivicului medicină de urgenţă de la MS şi un reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Numirea, pe baza rezultatelor concursului, va fi făcută prin ordin al ministrului Sănătăţii, iar managerul general va semna un contract de management pe o perioadă de maximum trei ani. Proiectul se află în dezbatere publică până pe 5 august, iar după ce va fi aprobat urmează să fie publicate anunţurile de concurs cu cel puţin 30 de zile înainte de organizarea concursului. 

Comentarii