Semnal de alarmă în privinţa apelării la transportul de ocazie de către minori

miercuri, 21 august 2019, 12:58
1 MIN
 Semnal de alarmă în privinţa apelării la transportul de ocazie de către minori

Asociaţia pentru Protecţia rutieră “Worldstreet” atrage atenţia asupra modului că mulţi minori din Iaşi apelează la transportul de ocazia şi îşi pun viaţa în pericol. La fel s-a întâmplat şi cazul Caracal, două tinere pierzându-şi viaţa după ce au apelat la acestă modalitate, nesigură, de transport.

“Atenţie la siguranţa copiilor voştri! Tinerii preferă transportul de ocazie, sacrificând siguranţa personală

În fiecare zi, la orele amiezii, zona Gării din Iaşi este frecventată de către autostopişti. O mare parte dintre aceştia sunt minori, fără să fie însoţiţi de către persoane adulte.

Astăzi, în jurul orelor 16.30, în faţa autogării se aflau cel puţin 15 persoane care făceau autostopul (FOTO). În fotografiile realizate de către Asociaţia WorldStreet se pot vedea că sunt şi minore, fără să fie însoţite. Atragem atenţia părinţilir şi autorităţilor despre faptul că nesiguranţa stradală se menţine la cote ridicate în lumina ultimilor evenimente dramatice care au avut loc în România.

Cu această ocazie, rugăm reprezentanţii Prefecturii Iaşi să notifice Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Iaşi ca lucrătorii acestei instituţii să crească vigilenţa în zona Gării, în care stau autostopiştii. De asemenea, rugăm părinţii să manifeste o atenţie sporită atunci când copii lor doresc să călătorească”, scrie pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Comentarii