Senzaţionalele predici ale părintelui ninja Calistrat de la Vlădiceni. Puşca şi cureaua lată la Romsilva Iaşi

vineri, 21 aprilie 2023, 01:50
2 MIN
 Senzaţionalele predici ale părintelui ninja Calistrat de la Vlădiceni. Puşca şi cureaua lată la Romsilva Iaşi

Iertate să ne fie păcatele, dar o să îndrăznim să spunem câteva vorbe despre predica părintelui ninja Calistrat, de la Vlădiceni, ţinută cu ocazia intrării în cea de a doua zi de Paşte a anului nostru, eveniment de mare însemnătate confesională, cu profunde implicaţii spirituale, despre care cu siguranţă se va mai vorbi. 

Zice acolo popa că mesagerii Domnului nu sunt intermediari, că nu are El nevoie de aşa ceva, ci sunt nişte oameni prin care El ne transmite mesajele, şi că aceste două ipostaze nu sunt acelaşi lucru, fireşte. Adânc! Tot el mai zice acolo despre o teorie a îngerilor, dracii fiind îngeri căzuţi, care nu s-au uitat la Dumnezeu când acesta a coborât să-i vadă, ci în altă parte.

Popa grăieşte hotărât, cu voce tunătoare, cuprins de spirit revelatoriu, transformator, cu o asprime abia strunită în glas. Asta este un fel de tabloidizare a Evangheliilor.

Şi mai zici că Biserica Ortodoxă a lui Teofan şi Daniel nu iubeşte senzaţionalul. Când se apucă ninja de spus poveşti, săracul Ion Cristoiu cu găina sa care a născut pui vii pare un mic copil. Astfel, în timp ce acuză media de neseriozitate, unii prelaţi de-ai noştri pun în practică reţetele fără de limită ale presei de scandal. Tataie, Calistrat, mergi cu Domnul, ţi-ai găsit calea!

 Puşca şi cureaua lată la Romsilva Iaşi, sub atenta oblăduire a unui cetăţean care s-a dat în bărci la Securitate?

Iată că la acest puls trebuie să revenim cu o corectură de aceea care răstornă situaţia cu susul în jos şI nu numai, dragi cititori. Omul despre care se făcea vorbire, fie şI numai cu trimitere la petrecerile de pomină prin pădurile judeţului nostru, s-a dovedit a fi fost confundat cu o sosie de a sa din alte păduri, de pe alte meleaguri. Lăsăm de aceea în loc un parfum nostalgic de viaţă bucolică şI versul eminescian “Păduri ce-ar fi putut să fie/ ŞI niciodată nu vor fi!”.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii