Show nationalist ieri la Hotel Unirea: Diana Şoşoacă şi soţul şi-au prezentat partidul şi noii colegi de la Iaşi

sâmbătă, 16 decembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Show nationalist ieri la Hotel Unirea: Diana Şoşoacă şi soţul şi-au prezentat partidul şi noii colegi de la Iaşi

Diana Şoşoacă s-a aflat vineri la Iaşi, inclusiv pentru un fel de audienţă generală – pe care a ţinut-o în sala de conferinţe a Hotelului Unirii, alături de liderii filialei locale a SOS România Dragomir Tomaşeschi şi Iulian Şerban, dar şi de Silvestru Şoşoacă, soţul ei, prim-vicepreşedintele partidului. Aproximativ o sută de persoane au ascultat o bogată trecere în revistă a tuturor problemelor care ameninţă sau se întâmplă în România, înainte să intre în dialog cu senatoarea de Iaşi.

Şoşoacă a început seria cu un subiect actual, mâna de revoluţionari care merită într-adevăr acest titlu, în vreme ce „ceilalţi s-au suit cu bocancii pe umerii lor, pe mormintele lor”. Ea s-a referit apoi la „preşedintele care nu stă în România” şi la prietenia dintre Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, liderii PSD care ar mima disensiuni între ei. Ea a abordat şi subiecte locale, cum ar fi restaurarea Bojdeucii, „pensiune”, unde însă a spus că nu se duce, şi necesitatea amenajării mai multor locuri de joacă pentru copii. Diana Şoşoacă a spus că „trebuie o schimbare pentru Iaşi” şi l-a luat în vizor pe primar („l-am nenorocit pe Chirica cu câte interpelări am făcut şi câte corpuri de control i-am trimis pe cap”).

Candidată anunţată la preşedinţie, Diana Şoşoacă a explicat de ce s-a dus marţi la Ambasada Rusiei din Bucureşti: să discute despre tezaur, pentru că „niciun alt politician n-a avut curaj să vorbească două ore şi jumătate cu Rusia despre tezaur faţă în faţă”. După periplul internaţional, în care „există toate interesele din lume care România să intre în război”, senatoarea care reprezintă Iaşul în Parlament a contestat impozitarea pensiilor („dublă impozitare”), atingând şi problema pensiilor speciale, care „nu au cum să existe” („există printr-o mizerie, printr-un procedeu juridic”).

A trecut apoi la justiţie, amintind de protestele iscate săptămâna aceasta: „Dragi magistraţi, voi să cereţi bani când vom avea justiţie, nu când avem injustiţie!”. „Nu i-a pus nimeni acolo. Dacă nu pot să facă faţă, să plece în altă parte”, a răbufnit ea când i s-a spus că volumul de muncă e uriaş în instanţe. Diana Şoşoacă a pledat apoi pentru sistarea plăţii impozitelor pe imobile în schimbul taxării multinaţionalelor, a contestat penalităţile administrate pentru abaterile de la Codul rutier (pe fondul lipsei infrastructurii rutiere), dar s-a pronunţat şi contra camerelor de luat vederi („daţi-le jos!”).

Întrebată despre relaţia cu AUR, ea a spus că nu acest partid a adus-o în Parlament, ci ea a băgat AUR în Parlament. „Avem acum datoria să-l scoatem de acolo”, a a adăugat Şoşoacă, motivând că e un partid „al sistemului, un PSD mic”. „Simioane, nici nu ştii cât de mic începi să fii”, a fost avertismentul pentru ceea ce ar fi o migraţie masivă dinspre AUR spre SOS România. 

Comentarii