Şi-a făcut poliţă de asigurare pentru telefonul scump, l-a dus la amanet, apoi l-a declarat furat ca să încaseze despăgubiri

Acum s-a ales cu dosar penal.

marți, 24 august 2021, 01:50
2 MIN
 Şi-a făcut poliţă de asigurare pentru telefonul scump, l-a dus la amanet, apoi l-a declarat furat ca să încaseze despăgubiri

Un tânăr din judeţul Iaşi şi-a vândut telefonul mobil la amanet, a anunţat Poliţia că i-a fost furat din buzunar, apoi a cerut despăgubiri societăţii cu care încheiase un contract de asigurare a bunului. Ieşeanul a încercat astfel să îşi păgubească firma cu care semnase un contract de asigurare şi să obţină în total o sumă mai mare decât valoarea telefonului. 

Cătălin Gabriel Ciorap, în vârstă de 21 de ani, este tânărul care a pus la cale planul. El şi-a cumpărat de la un magazin un telefon de ultimă generaţie, pe care a plătit 2.800 de lei. După ce l-a folosit câteva zile, a mers la un amanet şi l-a vândut în schimbul sumei de 1.300 de lei. După ce şi-a vândut telefonul la un preţ cu 50% mai mic decât valoarea reală, tânărul a aşteptat să treacă aproape două luni, după care a sesizat poliţia cu privire la un furt imaginar.

Ciorap le-a spus oamenilor legii că telefonul pe care îl cumpărase recent i-ar fi fost furat din buzunar. În momentul în care a făcut sesizarea, tânărul a menţionat că telefonul era asigurat. Astfel, a depus în copie documentele de achiziţie ale telefonului, inclusiv ale pachetului de asigurare. Ulterior, poliţia i-a eliberat o adeverinţă care atesta calitatea de persoană vătămată, necesară la firma de asigurări pentru despăgubirea integrală.

Întregul plan a fost însă rapid dejucat de oamenii legii, care au aflat că anterior îşi vânduse telefonul la amanet. Tânărul este acum cercetat pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune privind asigurările şi inducere în eroare a organelor judiciare, iar recent a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurori. „Inculpatul a recunoscut comiterea faptelor reţinute în sarcina sa”, au transmis procurorii ieşeni. 

Comentarii