Smulgătorul de lanţuri de aur de la gâtul ieşencelor din Alexandru, condamnat. Rană gravă a unei victime

marți, 09 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Smulgătorul de lanţuri de aur de la gâtul ieşencelor din Alexandru, condamnat. Rană gravă a unei victime

Două ieşence au fost jefuite în plină stradă, în zona Alexandru cel Bun. Tâlharul a profitat de vârsta celor două femei, smulgându-le în fugă lănţişoarele de la gât. Una dintre victime a fost rănită serios.

 

În după-amiaza zilei de 30 iulie 2022, Elena E. (67 de ani) se îndrepta spre biserica Sf. Anton de Padova. În momentul în care a ajuns pe aleea din spatele blocului A5 de pe şoseaua Naţională, spre ea a venit din sens contrar Adrian Mihalache. Cu o mişcare bruscă, acesta i-a smuls lanţul de aur de la gât, pierzându-se apoi printre blocuri, spre bulevardul Alexandru cel Bun. Camerele video din zonă nu au prins imagini clare ale chipului tâlharului, dar tatuajele sale erau vizibile. De altfel, şi victima l-a recunoscut imediat, din fotografii.

Al doilea atac a fost comis de Mihalache pe 4 august, în jurul orei 11.00. Victimă i-a căzut Maria P. (73 de ani), care ieşise la cumpărături în zona complexului Piaţa Voievozilor. Scenariul a fost identic, tâlharul smulgându-i lanţul de aur de la gât şi dispărând apoi printre blocuri. De această dată însă, situaţia victimei a fost mai gravă. Bruscată, femeia a căzut pe şold, suferind o fractură a femurului drept şi având nevoie ulterior de peste două luni de îngrijiri medicale.

Tâlharul a fost identificat relativ repede, el fiind reţinut pe 8 august. De altfel, el era o cunoştinţă mai veche a oamenilor legii, fiind specializat în tâlhării, întreptate cu precădere împotriva unor victime de sex feminin. În 2020, fusese liberat condiţionat din executarea ultimei condamnări, cu 485 de zile înainte de termen. La sfârşitul lui august 2022, Mihalache a fost trimis din nou în judecată, pentru tâlhărie. Şi-a recunoscut vina, ceea ce i-a adus o reducere a limitelor pedepsei, dar acest fapt a fost anulat de calitatea sa de recidivist. Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la 5 ani de închisoare, ca şi la plata a 12.500 lei, daune morale şi materiale către cele două victime şi a sumei de 16.500 lei, reprezentând costul spitalizării Mariei P. Sentinţa a fost contestată de Mihalache, dosarul intrând pe rolul Curţii de Apel.

Comentarii