Șofer fugărit și blocat de poliţişti în Iaşi. A văzut agenți cu pistoalele îndreptate spre el

miercuri, 19 februarie 2020, 03:00
2 MIN
 Șofer fugărit și blocat de poliţişti în Iaşi. A văzut agenți cu pistoalele îndreptate spre el

Un individ care se plimba ieri prin Iaşi beat criţă şi fără permis de conducere a avut ghinionul să fie observat în trafic de poliţişti.

Mihai Berihoi, în vârstă de 52 de ani, se afla ieri la amiază la volanul unui autoturism Audi cu numere de Neamţ şi volan pe stânga, prin zona Poitiers. Acesta s-a luat la harţă în trafic cu şoferul unei autoutilitare, ba chiar a coborât să îl ameninţe pe acesta. Gestul lui Berihoi a fost observat de către un echipaj de poliţie de la Secţia 5 Bularga care a mers la acesta să îl ia la întrebări.

Berihoi a apăsat însă pedala de acceleraţie şi a fugit printre maşini, şi pe contrasens, pentru a depăşi coloana de autoturisme. El a virat pe şoseaua Manta Roşie, pe lângă Inspectoratul de Jandarmi, apoi la intersecţia cu Strada Grăniceri, Berihoi a observat că în capătul străzii este aşteptat de un echipaj de la Poliţia Locală, cu pistoalele îndreptate către el. Acesta a întors maşina în intersecţie, însă a fost lovit în lateral de echipajul de la Secţia 5 care pornise în urmărirea lui.

Poliţiştii l-au scos din autoturism apoi l-au încătuşat. Pus să sufle în etilotest, Berihoi avea o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, o cantitate uriaşă. Acesta a fost transportat la spital unde i-au fost luate două probe biologice de sânge.

Potrivit unor martori care îl cunosc pe individ, Berihoi a rămas prima oară fără permis în anul 2008, pentru alcool, apoi a făcut din nou şcoala de şoferi, ca în 2011 să fie prins din nou băut la volan, iar permisul i-a fost anulat.

Comentarii