Şofer prins beat pulbere la volan, pus să muncească trei luni gratis la şcoala din sat

luni, 27 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 Şofer prins beat pulbere la volan, pus să muncească trei luni gratis la şcoala din sat

Beat pulbere la volan, un şofer a fost mângâiat pe creştet de judecători. Aceştia au apreciat că o pedeapsă cu suspendare este suficientă. Şi aceasta i s-a părut prea mult inculpatului, care a declarat apel împotriva sentinţei.

Matei Ion plecase de acasă cu maşina până la barul sălii de nunţi din Cepleniţa. A rămas acolo timp de o oră şi jumătate, timp în care a consumat coniac şi bere. S-a urcat apoi la volanul BMW-ului, luându-şi şi un prieten cu el, cu gândul de a se întoarce acasă. După câteva minute, a fost însă oprit de poliţişti. Le-a mărturisit acestora că băuse. De altfel, se şi simţea halena alcoolică. La testarea cu aparatul Dräger a rezultat o concentraţie a alcoolului de 1,74‰ în aerul expirat. Probele recoltate la spitalul orăşenesc Hârlău au stabilit o alcoolemie de 3,72‰ în sânge.

Şoferul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, magistraţii Judecătoriei Hârlău având nevoie de doar două termene, desfăşurate pe parcursul a trei zile, pentru a da sentinţa. Ion nu se afla la prima încălcare a legii, fiind şi condamnat în străinătate, dar pedepsele primite acolo nu fuseseră recunoscute în România. Ca urmare, el nu a fost judecat ca recidivist.

Judecătoriei au apreciat că o pedeapsă de 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani va duce la corectarea comportamentului la volan al şoferului. Acesta a fost obligat şi la prestarea a 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul primăriei Cepleniţa sau a şcolii din localitate. Sentinţa a fost contestată de Ion, dosarul urmând să fie reanalizat de Curtea de Apel la sfârşitul lunii aprilie. 

Comentarii