Şoferul unui Touareg care s-a ascuns într-un gard viu aşteaptă sentinţa definitivă

luni, 30 mai 2022, 21:28
2 MIN
 Şoferul unui Touareg care s-a ascuns într-un gard viu aşteaptă sentinţa definitivă

Un şofer a fost scos de poliţişti în cătuşe dintr-un gard viu. Se ascunsese acolo, pentru a nu fi depistat că băuse înainte de a se urca la volan. În primă instanţă, a primit o pedeapsă simbolică, dar procurorii au făcut apel.

În noaptea de 31 iulie / 1 august a anului trecut, poliţiştii i-au cerut şoferului unui VW Touareg să oprească, pe strada Cetăţuia. Automobilul a mers însă mai departe, deplasându-se haotic prin spatele mănăstirii Frumoasa, pe străzile Neptun şi Dimineţii, cu autospeciala poliţiei pe urme.

În cele din urmă, VW-ul s-a oprit, iar şoferul s-a ascuns în gardul viu din faţa unui bloc.

Acolo a fost prins şi imobilizat de poliţişti. Un localnic, care ieşise să-şi plimbe câinele, l-a auzit pe şofer încercând să explice poliţiştilor că băuse trei beri în maşină, într-o parcare de pe bulevardul Poitiers şi voise să meargă la un magazin non-stop pentru a-şi mai cumpăra una. Analizele făcute ulterior aveau să stabilească o alcoolemie de 2,56‰.

În plus, Ionuţ Signeanu nici măcar nu avea permis. Îi fusese anulat în 2020, când fusese condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, tot pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Deşi mai avea o condamnare la activ, iar noile fapte fuseseră comise în termenul de încercare stabilit în 2020, magistraţii Judecătoriei s-au decis să-i aplice tot o pedeapsă cu suspendare.

Signeanu a fost condamnat la 2 ani şi 2 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Sentinţa se află în cursul verificării de către Curtea de Apel, care a stabilit termenul de pronunţare definitivă la sfârşitul lunii viitoare.

Comentarii