Specula din pieţele ieşene centrale rămâne fără pedeapsă. Aşa au decis magistraţii!

luni, 24 aprilie 2023, 01:50
2 MIN
 Specula din pieţele ieşene centrale rămâne fără pedeapsă. Aşa au decis magistraţii!

Chiar lângă sediul EcoPiaţa SA, poliţiştii au găsit comercianţi care vindeau legume şi fructe fără a avea certificat de producător. Controlul efectuat în piaţa Hala Centrală nu va avea însă nicio urmare.

Poliţiştii au descins în piaţa Hala Centrală în dimineaţa zilei de 3 august a anului trecut. Verificările au arătat că mai mulţi comercianţi nu aveau certificate de producător şi carnete de comercializare, iar etichetele afişate nu respectau prevederile legale. Au fost sancţionaţi de către poliţişti, dar oamenii legii au aplicat o amendă şi SC EcoPiaţa SA.

Societatea a contestat amenda, invocând faptul că cel sancţionat ar fi trebuit să fie administratorul pieţei, ca persoană fizică, nu firma care administrează pieţele ieşene. Procesul-verbal nu cuprindea numele producătorilor sancţionaţi, deci fapta nu era descrisă corespunzător. Reprezentanţii EcoPiaţa au afirmat că toate documentele necesare existau, dar administratorul pieţei nu a reuşit să le găsească.

Diferenţa făcută de reprezentanţii EcoPiaţa între administratorul pieţei ca persoană fizică şi administrator ca persoană juridică nu a fost acceptată de judecători. Aceştia au precizat că EcoPiaţa nu a demonstrat că nu s-ar ocupa de administrarea pieţelor, deci putea fi sancţionată. Totuşi, magistraţii au admis că procesul-verbal nu menţiona persoanele sancţionate de către poliţişti.

Prin urmare, EcoPiaţa fusese pusă în imposibilitatea de a se apăra, prezentând eventualele documente pe care le deţinea. Ca urmare, amenda aplicată de poliţişti a fost anulată. Sentinţa Judecătoriei urmează să fie supusă controlului de legalitate efectuat de Tribunal. 

Comentarii