Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

vineri, 01 iulie 2022, 01:50
3 MIN
 Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Demisia şi ancheta procurorilor DNA privindu-l pe ministrul pesedist al agriculturii, junele oltean de partid şi de stat Chesnoiu, om al sistemului, cică ar fi creat unele speranţe în anumite zone ale politichiei din mai multe judeţe, printre care şi la Iaşi, auzim. 

Dar, ca să vezi unde dai şi unde crapă, cică la Iaşi nu la partidoi ar fi înmugurit aceste speranţe, ci la liberali. Cum se poate aşa ceva, că doar nu-şi trag foştii uselişti scaunul de sub fund unul altuia? Ei bine, aicea cică ar fi o chestiune specială. Mai concret, zice-se că pesediştii ar fi dispuşi să ofere liberalilor acest post de menistru rămas liber, adicătelea e una din variantele luate în calcul, pentru că Ciolacu&compania ar fi mari amatori de un portofoliu care e acum al liberalilor, şi ar fi tare interesaţi de un schimb. Bine, Chesnoiu, de la Olt, era în tabăra fostului tractorist Stănescu, dar acesta nu mai e în relaţii aşa bune cu Ciolacu acuma, şi de-aicea ar veni dorinţa asta de schimb strategic. În fine, astea-s chestiuni interne de partid, nu ne privesc deocamdată.

Ce auzim este că printre liberali ar fi câţiva lideri influenţi dispuşi şi interesaţi de acest portofoliu al agriculturii. Iar printre aceştia şi Fluturel bucovineanul. Iar dacă Fluturel e interesat, ce om mai bun ar avea de trimis acolo la înaintare decât un ieşean pe care-l sprijină el de mult, şi pentru care s-a zbătut şi în negocierile pentru guvernul anterior ca să-i dea acest portofoliu, dar pe care cică l-a ratat la mustaţă, oferindu-i până la urmă doar un post de om important în acel minister, dar nu menistru plin. Dar, să revenim: cine e ieşeanul cu pricina? Ei, şi voi acuma: ce dacă îl vedeţi doar de la spate? Este că are ceafa lată?

Emoţii mari şi într-un berou răcoros din Copou

Apropo de aranjamente în zona agriculturii şi finanţelor pentru rural, voi ştiţi că un important şef de structură judeţeană de la Iaşi stătea bine mersi în funcţie după ultimele schimbări de guverne şi pentru era un apropiat al Chesnoiului cel rămas de alaltăieri fără imunitate, şi răslalaltăieri fără postul de menistru? Da, la el ne referim, leberalul amic cu toţi pesediştii ce i-au fost şefi, care e la rândul său şef la agentura de control al banilor evropeneşti pentru zona rurală, cu sediul în Copou, Angel radios să-i zicem. Mulţi s-au mirat, de altfel, cum a rămas el în funcţie, ca liberal în scripte, deşi s-au schimbat atâtea guverne, a avut şefi o grămadă de pesedişti.

Gurile rele zic că mereu a ştiut să dea la pace şi să fie băiat serviabil. Numai că la ultima rocadă cică l-a salvat faptul că se ştia bine cu menistrul pesedist, şi el la rândul lui şef pe ţară la aceeaşi agentură. Să sperăm însă că nu-i leagă vreun concurs trucat, ştiţi voi la ce ne referim…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii