Ştefan Lătescu vrea să cucerească Japonia! Ieşeanul are o nouă luptă dură în K1

joi, 09 martie 2023, 02:50
1 MIN

Cel mai promiţător luptător român de K1, ieşeanul Ştefan Lătescu, se află în faţa unei noi provocări în carieră. Duminică, sportivul antrenat la clubul local Scorpions de Mihai Constantin se va bate, la categoria 90 de kilograme, într-o gală la Tokyo, K’Festa 6 din K-1 World GP Japan. Adversarul lui Ştefan este japonezul Seiya Tanigawa (26 ani, 1,80 metri înălţime).

Duelul va avea loc în sala Gymnasium 1 a Yoyogi National Stadium, din capitala Japoniei, o metropolă cu 14 milioane de locuitori. Arena, construită pentru competiţiile de înot ale Olimpiadei din 1964, este faimoasă pentru designul acoperişului său şi poate găzdui peste 13 000 de spectatori.

Pentru Ştefan „Golden Boy” Lătescu, care este multiplu campion la box şi kickboxing, este a doua luptă în Japonia. În decembrie anul trecut, luptătorul ieşean l-a învins prin KO în repriza a doua, la Osaka, în Edion Arena, pe campionul mondial Mahmoud Sattari, într-o altă gală K-1 World Grand Prix.

Rezumatul partidei cu iranianul de 31 de ani, care era neînvins până la disputa cu Lătescu, poate fi urmărit aici https://www.youtube.com/watch?vâtaptALRp7-c

Ştefan (21 ani) este student în anul I al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. El este primul român care a luptat într-o gală K-1 din Japonia după Cătălin Moroşanu, alt sportiv lansat de Scorpions Iaşi. “Moartea din Carpaţi” se bătuse în Ţara Soarelui Răsare în 2012 cu polonezul Paul Slowinski, pe care l-a învins. 

 

Comentarii