Stejari au fost stejari sunt încă

luni, 22 noiembrie 2021, 02:43
2 MIN
 Stejari au fost stejari sunt încă

 

România la a treia victorie consecutivă într-o singură lună: 32-30 cu Tonga în meci test de rugby. Pe teren au  jucat șase foşti ieşeni, dintre care doi cu aport decisiv

România a învins, sâmbătă, pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, cu scorul de 32-20 (13-13), echipa statului Tonga, într-un meci amical. Partida a avut loc fără spectatori. „Stejarii” au dominat mare parte din meci, începutul şi aproape întreaga repriză secundă. Partida, a patra întâlnire directă dintre cele două naţionale, a fost extrem de utilă pentru ambele echipe aflate în cursa pentru calificarea la CM 2023 din Franţa. Tudor Boldor a deschis scorul în minutul 2, prin concretizarea unei lovituri de pedeapsă, oaspeţii egalând după trei minute. Apoi, după o nouă penalitate a uverturii steliste, fostul ieşean Tudor Butnariu (la primul meci ca integralist la echipa naţională) a realizat primul eseu, transformat tot de Bodor (13-3, min. 12). Până la pauză iniţiativa a aparţinut tonganilor, „ajutaţi” şi de cartonaşul galben primit de van Heerden, România jucând 10 minute în deficit numeric. Astfel că la pauză scorul a fost egal, un eseu transformat aducând echilibru.

Mai mult, la numai două minute de la reluare, Tonga repetă momentul dinainte, ducând scorul la 20-13, dar eseul demiului Surugiu a restabilit egalitatea. Apoi la „beţe” a trecut un alt ieşean, Daniel Plai, introdus în locul lui Boldor, în formă remarcabilă de picior care a transformat patru lovituri de pedeapsă şi a consfinţit al treilea succes al „stejarilor” în ultima lună, Mai trebuie menţionat că tonganii al jucat excelent la mână în această perioadă „seacă” dar pe faza defensivă stejarii tricolori au fost de neînfrânt. În urma rezultatului cu Tonga, România face rocada cu această naţională în ierarhia World Rugby, tricolorii urcând pe locul 15, tonganii coborând pe 16.

Echipa României (selecţioner, Andy Robinson) : Bălan,Butnariu, Burţilă – van Heerden, Toader – Strătilă, Boboc, Chirica – Surugiu, Boldor – Neagu, Popa, Vaovasa, Dumitru – Simionescu (Bărdaşu, Tică, Gordaş, Doroftei, Sobota, Rupanu, Plai, Lama). Jucătorii Bălan, Toader Butnariu, Neagu, Simionescu (titulari) şi Plai (rezervă decisivă) au jucat la fosta echipă a Politehnicii, retrasă în 2018 din peisajul naţional.

 

 

Comentarii