Student condamnat pentru că i-a dat un pumn în faţă unui simpatizant PSD

miercuri, 11 august 2021, 01:50
3 MIN
 Student condamnat pentru că i-a dat un pumn în faţă unui simpatizant PSD

Victima venise în Piaţa Unirii, împreună cu fiica sa, la mitingul organizat pe 9 mai de social-democraţi în urmă cu doi ani.

Pasiunile politice l-au adus pe un tânăr în pragul puşcăriei. Acesta a fost condamnat pentru că a hărţuit şi agresat un participant la mitingul PSD din Piaţa Unirii din 2019. Judecătorii au luat totuşi în considerare faptul că studentul se afla la prima abatere de la lege, dispunând amânarea executării pedepsei.

Pe 9 mai 2019, V.A. venise la Iaşi împreună cu fiica sa, pentru a participa la mitingul organizat de PSD. După eveniment, s-a oprit la o terasă din zonă.

În timp ce aşteptau o comandă de pizza, de V.A. şi fiica sa s-au apropiat doi tineri care i-au reproşat fetei participarea la mitingul PSD, filmând-o totodată cu telefonul mobil. Deranjat, V.A. s-a ridicat şi le-a cerut tinerilor să plece. Cum aceştia au refuzat, V.A. i-a spus fiicei sale să plece de acolo şi s-a îndreptat spre cei doi.

În acel moment, Daniel Imbrea l-a lovit cu pumnul în zona feţei. V.A. l-a apucat de mâini pentru a-i bloca mişcările. Imbrea şi-a chemat prietenul în ajutor şi a reuşit să se elibereze cu sprijinul acestuia. Apoi l-a mai lovit o dată pe V.A., după care a fugit.

O patrulă de jandarmi, alertată de victimă, l-a imobilizat pe Imbrea. Prietenul său fugise în direcţie contrară, reuşind să scape.

Audiat de procurori, Imbrea a recunoscut că l-a lovit pe V.A., dar a motivat că a făcut-o pentru a se apăra, fiind convins că acesta îl va ataca. În faţa instanţei, tânărul a afirmat că a reacţionat violent în urma tulburării provocate de "cuvintele de nedescris, jignitoare la adresa sa şi a familiei sale, fiind scuipat cu răutate".

Judecătorii nu au reţinut această declaraţie ca o circumstanţă atenuantă, apreciind că atitudinea tânărului fusese cea care provocase conflictul.

"Din probele administrate nu reiese atingerea gravă a demnităţii inculpatului şi nici puternica emoţie provocată de vreo acţiune a persoanei vătămate. Din contră, persoană vătămată era cea care stătea pe bancă şi inculpatul a fost cel care s-a apropiat şi a iniţiat provocarea persoanei vătămate prin adresarea de cuvinte jignitoare cu privire la prezenţa fiicei sale la un miting PSD şi cu privire la vârsta persoanei vătămate", au apreciat magistraţii.

Instanţa a considerat că vârsta de doar 20 de ani a agresorului, statutul său de student şi lipsa antecedentelor penale îl vor ajuta pe acesta să conştientizeze semnificaţia sentinţei penale.

Ca urmare, în sarcina lui a fost stabilită o pedeapsă de 10 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Totodată, tânărul va trebui să-i achite victimei 5.000 de lei ca daune morale şi 100 de lei daune materiale. Sentinţa dată de Judecătorie nu a fost atacată cu apel până acum.

Comentarii