Studenţii ieşeni pot face internship la Centrala Nucleară de la Cernavodă

marți, 13 septembrie 2022, 22:40
1 MIN
 Studenţii ieşeni pot face internship la Centrala Nucleară de la Cernavodă

Studenţii universităţilor de stat din Iaşi au şansa de a câştiga un internship organizat de Societata Naţională Nuclearelectrica la Centrala Nucleară de la Cernavodă.

 Sunt 27 de locuri pentru absolvenţii de studii superioare de licenţă/ master, dar şi pentru masteranzi aflaţi la studii, pe domeniile: inginerie electrică, inginerie energetică, ingineria sistemelor, calculatoare şi tehnologia informaţiei, inginerie electronică, telecomunicaţii şi tehnologii informaţionale, fizică, fizică tehnologică, inginerie fizică, inginerie mecanică, economie, chimie sau inginerie chimică. „Programul de internship CNE Cernavodă are ca scop dezvoltarea oportunităţilor de carieră, identificarea, recrutarea şi formarea unei noi generaţii de specialişti în industria nucleară ca parte a strategiei investiţionale până la nivelul anului 2031.

Implementarea programului de internship la CNE Cernavodă contribuie la creşterea unei noi generaţii de nuclearişti, prin atragerea, retenţia şi formarea tinerilor din România, prin valorificarea potenţialului acestora”, au declarat reprezentanţii companiei. Dosarele de candidatură se pot depune până pe 19 septembrie, ora 16.00, iar probele de evaluare constau în analizarea dosarelor candidaţilor, a CV-urilor trimise, dar şi un interviu profesional, o probă destinată doar celor a căror dosare sunt validate. Programul de internship durează 4 luni, 40 de ore pe săptămână, cu o indemnizaţie lunară brută de 3.825 de lei pentru 40 ore pe săptămână sau 1.913 lei pentru 20 de oră pe săptămână, program adaptat masteranzilor aflaţi încă la cursuri.

Comentarii