T4 la Aeroport. A fost lansată licitaţia pentru contractul de construire

sâmbătă, 23 octombrie 2021, 01:50
1 MIN
 T4 la Aeroport. A fost lansată licitaţia pentru contractul de construire

După ce a trecut şi de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor la terminalul de pasageri T4 şi extinderea parcării de scurtă durată a fost scos la licitaţie. 

Procedura porneşte de la valoarea estimată de 351,47 milioane de lei. Potrivit anunţului făcut de Romeo Vatră, directorul general provizoriu al Aeroportului, este vorba de prima etapă a Strategiei de Dezvoltare a aerogării ieşene, care mai include o parcare etajată, amenajarea actualului T2 ca terminal cargo şi construirea unui nou turn de control.

Costul total al proiectului este de aproximativ 90 de milioane de euro, dar prima etapă (T4 şi extinderea parcării) mizează pe fonduri nerambursabile, europene şi de la bugetul de stat, în sumă de 75 de milioane. Termenul de depunere a ofertelor este 9 decembrie.

Câştigătorul licitaţiei va avea la dispoziţie 5 luni pentru realizarea proiectului tehnic, apoi de 15 luni pentru finalizarea terminalul de pasageri. Construit pe trei niveluri, cu o suprafaţă desfăşurată de peste 30 de mii mp, acesta trebuie să fie inaugurat înainte de sfârşitul anului 2023. 

Comentarii