TABEL: VEZI AICI SCENARIILE aprobate azi pentru fiecare şcoală din Iaşi

joi, 10 septembrie 2020, 15:31
2 MIN
 TABEL: VEZI AICI SCENARIILE aprobate azi pentru fiecare şcoală din Iaşi

Comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a stabilit astăzi scenariile în care se încadrează unităţile de învăţământ din judeţ pentru începerea anului şcolar.

VEZI AICI SCENARIILE PE FIECARE ŞCOALA DIN JUDEŢ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a aprobat scenariile de funcționare și organizare propuse de școli

În conformitate cu Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi al Ministerului Sănătăţii nr. 5487/1494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2, Inspectoratul Școlar Județean Iași a transmis, luni 7 septembrie, către unitățile administrativ teritoriale situaţia epidemiologică primită de la DSP.

Consiliile de Administrație ale unităților școlare au înaintat spre aprobarea ISJ Iași, propunerile de scenarii de organizare și funcționare, prin raportare la criteriul epidemiologic (rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori) și la infrastructura și resursele existente în fiecare unitate.

Propunerile Consiliilor de Administrație cu privire la scenariul de organizare şi desfăşurare a cursurilor, realizate conform prevederilor art.3, alin. 1 din Ordinul nr. 5487/1494/2020, au fost trimise apoi, spre avizare, Direcției de Sănătate Publică Iași.

După avizarea de către ISJ Iași și DSP Iași, propunerile Consiliilor de Administrație cu privire la scenariul de organizare şi desfăşurare a cursurilor au fost înaintate spre aprobare Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași.

Doamna prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaş, Inspector Școlar General al ISJ Iaşi, a prezentat, în cadrul ședinței ISJU, desfășurată astăzi, 10 septembrie 2020, ora 14.00, scenariile propuse de către școli Din totalul celor 602 de școli cu personalitate juridică și structuri :

– 353 de școli sunt în scenariul verde-59,63%

-242 de școli sunt în scenariul galben -39,86

-7 școli sunt în scenariul roșu -1,16%.

Hotărârea CJSU Iași privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ din județul Iași va fi comunicată astăzi tuturor școlilor de către ISJ Iași, astfel încâtfiecare unitate de învățământ să poată anunța elevii și părinții acestora cu privire la organizarea începerii noului an școlar.

De precizat este faptul că hotărârea CJSU este raportată la perioada 14-20 septembrie, în conformitate cu Ordinul nr. 5487/1494/2020, CJSU va actualiza săptămânal hotărârile, în funcție de situația epidemiologică.

Totodată, astăzi au avut loc ședințe operative de lucru cu toți directorii unităților de învățământ  având ca temă identificarea problemelor încă existente, dar și a soluțiilor posibile, prezentarea exemplelor de bune practici, organizarea școlilor pentru deschiderea noului an școlar începând cu 14 septembrie.

Comentarii