Tânărul care a evadat de trei ori, condamnat şi pentru conducere fără permis

sâmbătă, 14 mai 2022, 01:56
3 MIN
 Tânărul care a evadat de trei ori, condamnat şi pentru conducere fără permis

Un tânăr din Balş, ajuns cunoscut la nivel naţional după ce a evadat din sediul poliţiei Urziceni şi încarcerat în penitenciarul Slobozia, a mai primit un spor de pedeapsă din partea judecătorilor ieşeni. Condamnat deja pentru trei furturi calificate şi trei evadări, el a fost pedepsit şi pentru punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat şi conducere fără permis.

Provenit dintr-o familie dezorganizată din Balş şi avându-l ca profesor în materie de furturi pe chiar tatăl său, Ştefan Petronel Boancă fusese plasat în iulie anul trecut în arest la domiciliu, cercetat fiind pentru furt în scop de folosinţă. Furase un Opel Astra din Flămânzi, pe care îl abandonase în Strunga. Apoi, mai furase o maşină, din Galaţi. Deşi n-ar fi avut voie să părăsească locuinţa, pe 4 august Boancă a plecat de-acasă, împreună cu un prieten. După două zile, a furat o maşină din Ialomiţa, folosindu-se de ea pentru a comite mai multe furturi. După încă trei zile, se afla în municipiul Buzău. În noaptea de 9/10 august, a intrat în casa unui localnic, de unde a sustras cheia autoturismului Volkswagen parcat în curte. Cei doi tineri au scos maşina din curte fără a-i porni motorul, pentru a nu fi prinşi în flagrant de către proprietar. Boancă a schimbat plăcuţele de înmatriculare cu altele pe care le furase din Paşcani şi, deşi nu avea carnet de conducere, s-a urcat la volan. A demarat spre Iaşi. Dimineaţă, aveau să fie surprinşi de camerele video ale unei spălătorii auto din Cotnari unde au curăţat maşina de praful drumului. De acolo, au plecat mai departe spre Iaşi. Ajuns în municipiu, şoferul amator a făcut greşeala ce avea să ducă la capturarea lui. La intersecţia dintre şoseaua Păcurari şi strada Muntenimii, Boancă a virat brusc stânga, intrând pe contrasens în faţa unui alt şofer de VW care se îndrepta spre Valea Lupului. Acesta nu a mai putut evita impactul. Nimeni nu a fost rănit, iar tinerii au fugit, abandonându-şi maşina. Prietenul lui Boancă a fost prins aproape imediat de poliţiştii locali. Boancă avea să fie reţinut în aceeaşi seară, aproape de Hârlău.

Tânărul a fost judecat pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat şi pentru conducere fără permis. Nu era de altfel prima oară când tânărul conducea fără permis. Mai fusese judecat o dată pentru această faptă, pe când nu avea nici 17 ani. La acea dată, se dispusese internarea sa pentru un an într-un centru educativ pentru minori. Nu-i folosise la nimic.

Pentru noua faptă, a fost judecat în stare de detenţie, el fiind deja condamnat în noiembrie 2021 la 4 ani de închisoare pentru trei fapte de evadare şi trei de furt calificat. Magistraţii ieşeni i-au adăugat 11 luni pentru isprăvile de „şofer” din 10 august. Sentinţa nu este încă definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

VEDEȚI ȘI:

Povestea de viață a lui Ștefan Boancă, tânărul care a evadat din sediul Poliției Urziceni: părinți divorțați, un tată cu multe dosare penale – AICI

Comentarii