Tânărul din Neamţ cu arsuri grave a fost trimis în Belgia

vineri, 02 noiembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Tânărul din Neamţ cu arsuri grave a fost trimis în Belgia

Tânărul cu arsuri pe 70% din suprafaţa corpului care a ajuns miercuri la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, după explozia din Piatra Neamţ, a fost transportat ieri la un centru de arşi din Belgia. Transferul tânărului de 28 de ani a fost făcut cu un elicopter al Ministerului Apărării Naţionale (MapN), care a decolat din Iaşi în jurul orei 16.15. 

Băiatul a fost operat ieri-noapte şi până ce a fost preluat de către echipajul aerian a fost internat în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului „Sfântul Spiridon”. Starea sa este deosebit de gravă, având arsuri chiar şi pe căile aeriene, astfel că a fost necesară intubarea. „Tânărul de 28 de ani, victimă a exploziei de la Piatra Neamţ, a fost adus miercuri la Iaşi cu un echipaj medical aparţinând SMURD, cu arsuri de peste 70% din suprafaţa corpului, în stare foarte gravă.

În noaptea de miercuri spre joi, acesta a fost operat şi internat pe ATI, intubat, cu arsuri ale căilor aeriene. Pacientul a fost transferat ieri după-amiază la Spitalul Charleroi Loverval din Bruxelles, Belgia cu un elicopter pus la dispoziţie de MapN”, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Tânărul a fost rănit în urma unei explozii puternice care s-ar fi declanşat chiar în apartamentul său, conform vecinilor. Nu se ştie cum, dar acesta a ieşit singur din apartament. Potrivit stiri-neamt.ro, dr. Codruţ Munteanu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ a declarat că pacientul a fost refuzat de 3 clinici din Bucureşti – „Floreasca“, Spitalul de Arşi şi „Bagdasar – Arseni“ pe motiv că nu mai erau locuri, astfel că s-a decis trimiterea la Iaşi.

 

 

Comentarii