Tehnici moderne de intervenţii minim invazive, prezentate într-un simpozion important derulat la Iaşi

miercuri, 25 ianuarie 2023, 02:50
1 MIN
 Tehnici moderne de intervenţii minim invazive, prezentate într-un simpozion important derulat la Iaşi

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) este unul dintre organizatorii unui simpozion care va aduce în atenţia publicului unele dintre cele mai moderne tehnici de chirurgie minim invazive folosite în lume. 

Societatea de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională din România organizează evenimentul în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Medicale şi UMF Iaşi. „Simpozionul Regional Multidisciplinar de Tehnici Minim Invazive” a ajuns la cea de-a doua ediţie şi va avea loc la Iaşi în perioada 30 martie – 2 aprilie 2023.

„Manifestarea se adresează comunităţii medicale şi ştiinţifice din specialităţi precum radiologie, urologie, ginecologie, endocrinologie, gastroenterologie, diabet nutriţie şi boli metabolice, cardiologie, neurologie, neurochirurgie, chirurgie vasculară, oncologie, dar şi tuturor specialităţilor conexe interesate de cele mai recente tehnici minim invazive din domeniul radiologiei intervenţionale”, au transmis organizatorii.

Aceştia spun că manifestarea ştiinţifică este cea mai importantă din rândul celor derulate de Societatea de Neroradiologie, iar printre temele ce vor fi abordate se numără şi tratamentul minim invaziv în terapia durerii, patologia venoasă acută (tromboza venoasă profundă, trombembolism pulmonar), patologia cerebrovasculară determinată de accidentul vascular ischemic (STROKE) şi accidentul vascular hemoragic.

Cu ocazia anunţării evenimentului, a fost lansată şi invitaţia de participa la acest eveniment ştiinţific către toţi specialiştii din domeniu, pentru a complet „portofoliul de cunoştinţe” care va fi prezentat publicului. 

Comentarii