Testări gratuite anti-HPV, organizate în cartierele din Iaşi

joi, 03 august 2023, 20:09
1 MIN
 Testări gratuite anti-HPV, organizate în cartierele din Iaşi

Institutul Regional de Oncologie continuă campania extensivă de testare gratuită pentru depistarea HPV, cu deplasări în Iaşi. În ultimele două zile, miercuri şi joi, 2 – 3 august, caravana IRO a stat în parcarea de la Salubris, în timp ce săptămâna viitoare, luni şi marţi, 7 şi 8 august, caravana va sta în faţa staţiunii Nicolina. Cine se poate testa: toate femeile cu vârsta între 25 şi 29 de ani vor face testare Babeş Papanicolau, iar cele cu vârsta între 30 şi 64 de ani vor beneficia de testare HPV. Nu este necesar cardul de sănătate sau vreo trimitere de la medicul de familie, doar un buletin şi o copie după acesta.

„Testările sunt gratuite şi au loc în cadrul proiectului ONCOPREV – «Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenţie, depistare, diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin», derulat de Institutul Regional de Oncologie Iaşi în judeţele din nord estul ţării (Iaşi, Neamţ, Bacău, Suceava, Botoşani, Vaslui), împreună cu Fundaţia Enable România. Înscrierea se face doar cu buletinul, fără bilet de trimitere sau programare”, au precizat reprezentanţii IRO.

Caravana continuă pe toată durata lunii august. În zilele de 9 – 11 august, de la 10.00 la 16.00, aceasta va fi prezentă în Centrul de Cartier din Păcurari, iar în zilele 21 – 22 va fi la Centrul de Cartier din Tătăraşi. Ulterior, caravana IRO se deplasează în cartierul frumoasa, între 23 – 24 august, iar la finalul lunii va fi în Piaţa Voievozilor, în zilele de 28 şi 29 august. Caravana se întoarce în zona Nicolina, în centrul de cartier, în zilele de 5-6 septembrie. 

Comentarii