Topul vedetelor populare

vineri, 25 mai 2018, 01:43
2 MIN
 Topul vedetelor populare

Între primii 100 sportivi din lume, numai 12 sunt de sex feminin, printre care şi Simona Halep. Cristiano Ronaldo este cel mai popular sportiv din lume, conform topului ESPN

 

 

ESPN a dat publicităţii topul celor mai influente 100 de personalităţi sportive ale anului 2018, între acestea regăsindu-se doar 12 femei. Şapte dintre aceste femei sunt jucătoare de tenis, iar primele trei poziţii sunt ocupate de Serena Williams, Maria Şarapova şi Venus Williams. Simona Halep (1 WTA) este a şasea pe listă, românca reuşind să depăşească nume precum Lindsey Vonn sau Viktoria Azarenka.  Topul realizat de ESPN este calculat în funcţie de trei factori: cât de căutat este numele sportivului pe Google, câştigurile din contractele de publicitate şi câţi urmăritori are pe reţelele de socializare.  Serena Williams este cea mai bine clasată dintre femei, pe locul 12, în timp ce Maria Şarapova (21) şi Venus Williams (48) se găsesc şi ele în Top 50. Pe lista al celor mai influente 100 de personalităţi sportive ale anului 2018 se mai află Caroline Wozniacki (66), Simona Halep (77), Victoria Azarenka (98) şi Sania Mirza (100).

Celelalte femei din Top 100 sunt: jucătoarea de badminton Saina Nehwal (50), fotbalista Alex Morgan (88), înotătoarea Fu Yuanhui (89), schioarea Lindsey Vonn (95) şi jucătoarea de golf Michelle Wie (97).

În clasamentul general, pe primul loc se află fotbalistul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) se află pe primul loc în clasamentul general, fiind urmat de starul NBA LeBron James şi de argentinianul Lionel Messi (Barcelona). Deşi Serena Williams a fost absentă din circuit aproape tot anul 2017 din cauza concediului de maternitate, ea se găseşte pe locul trei în topul celor mai faimoşi jucători de tenis, fiind depăşită doar de Roger Federer şi Rafael Nadal.

 

Comentarii