Tragere la sorți la Doha: Dueluri interesante în grupele Cupei Mondiale

sâmbătă, 02 aprilie 2022, 01:43
2 MIN
 Tragere la sorți la Doha: Dueluri interesante în grupele Cupei Mondiale

Spania – Germania, Anglia – SUA şi Portugalia – SUA par cele mai atractive

Reprezentativele Spaniei şi Germaniei vor evolua în aceeaşi grupă la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, conform tragerii la sorţi care a avut loc ieri, la Doha Exhibition and Convention Center (DECC). Deţinătoarea trofeului, Franţa, va juca în aceeaşi grupă cu Danemarca. Meciul de deschidere va fi Qatar – Ecuador. Iată componenţa grupelor:

* Grupa A: Qatar, Ecuador, Senegal, Olanda

* Grupa B: Anglia, Iran, SUA, Ţara Galilor (sau Ucraina sau Scoţia(

* Grupa C: Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia

* Grupa D: Franţa, Peru sau Emiratele Arabe Unite sau Australia, Danemarca, Tunisia

* Grupa E: Spania, Costa Rica (sau Noua Zeelandă), Germania, Japonia

* Grupa F: Belgia, Canada, Maroc, Croaţia

* Grupa G: Brazilia, Serbia, Elveţia, Camerun

* Grupa H: Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud

Operaţiunea a fost efectuată de foste vedete de pe toate continentele: Cafu (Brazilia), Lothar Matthäus (Germania), Ali Daei (Iran), Bora Milutinovic (Serbia/Mexic), Jay-Jay Okocha (Nigeria), Rabah Madjer (Algéria), Tim Cahill (Australia) şi Adel Ahmed Malallah (Qatar) au fost cei care au efectuat tragerea la sorţi. Ceremonia a fost prezentattă de Carli Lloyd (fostă campioană mondială cu echipa SUA), Jermaine Jenas (fost jucător în Premier League, în prezent, realizator TV) şi Samantha Johnson (fostă fotbalistă).

În Europa, două meciuri programate în iunie vor stabili ultima formaţie calificată. FIFA a amânat pentru luna iunie meciul Scoţia – Ucraina de pe traseul A al play-off-ului pentru Cupa Mondială din Qatar. Învingătoarea acestui joc va întâlni, tot în iunie, Ţara Galilor, iar învingătoarea va merge la turneul final. Costa Rica, locul 4 în zona CONCACAF va participa la un baraj intercontinental în care va întâlni reprezentanta Oceaniei, Noua Zeelandă.

Peru, locul V în preliminariile sud-americane, va juca, în 13 sau 14 iunie, în Qatar, un meci de baraj pentru biletele la turneul final, cu câştigătoarea fazei a patra a preliminariilor asiatice, o partidă ce va opune, la 7 iunie, la Doha, Australia Emiratelor Arabe Unite.Cupa Mondială din Qatar va avea loc în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

 

Comentarii