UMF cumpără aparatură de aproape 8 milioane de lei pentru a dota Centrul de simulare

joi, 20 august 2020, 01:50
1 MIN
 UMF cumpără aparatură de aproape 8 milioane de lei pentru a dota Centrul de simulare

Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi încearcă să respecte angajamentul luat în acest an şi să finalizeze până în toamnă centrul de simulare, unde studenţii ar putea lucra pe aparatură de top pentru a gestiona diferitele situaţii care pot apărea în cadrul profesiei, în funcţie de specializare. În acest moment, UMF are lansate – pentru a fi finalizate începând cu 26 august – mai multe licitaţii prin care vrea să îşi asigure aparatura necesară. 

Până pe 26 august se va finaliza licitaţia în valoare de circa 1,24 milioane de lei pentru a cumpăra simulatoare tehnice de cercetare în laparoscopie, iar până pe 31 august trebuie atribuită licitaţia pentru simulatoare tehnice de cercetare în endourologie şi rezecţie urologică, în valoare de 1,36 milioane de lei. În total, UMF pune la bătaie circa 7,8 milioane de lei pentru a cumpăra aparatura de profil, pentru centrul de simulare.

Cu 1,58 milioane de lei vor achiziţiona simulatoare tehnice de cercetare în artroscopie şi ortopedie-traumatologie, cu 1,81 milioane de lei – simulatoare tehnice de cercetare în naştere, neurochirurgie, neurologie clinică, iar cu 1,83 milioane de lei vor fi achiziţionate simulatoare tehnice de cercetare în auscultaţie cardio-pulmonară, otoscopie, oftalmoscopie, bronhoscopie, endoscopie sinusală. În total, dacă vor exista furnizori şi nu vor exista contestaţii, licitaţiile ar trebui să fie finalizate până în partea a doua a lunii septembrie. 

Comentarii