Un accident banal şi uşor a adus faţă în faţă la judecată doi giganţi economici

luni, 22 februarie 2021, 02:50
2 MIN
 Un accident banal şi uşor a adus faţă în faţă la judecată doi giganţi economici

Delgaz Grid, fostul E.On, a dat în judecată City Insurance, pretinzând acoperirea cheltuielilor de înlocuire a întregii reţele electrice din zonă afectate de ruperea unui stâlp.

Un stâlp de electricitate rupt de un şofer neatent a adus în faţa instanţei două companii importante. Delgaz Grid a dat în judecată City Insurance pentru a cere plata în întregime a cheltuielilor de înlocuire a stâlpului. Accidentul a avut loc în ianuarie 2018, în comuna Şcheia din judeţul Suceava.

În urma acestuia, a fost necesară înlocuirea stâlpului rupt, dar şi efectuarea de lucrări de refacere a reţelei aeriene. După efectuarea reparaţiilor, Delgaz s-a adresat societăţii City Insurance pentru achitarea sumei de 9.500 de lei.

Societatea de asigurări a plătit însă doar aproape 5.300 de lei, refuzând decontarea cheltuielilor indirecte şi a cheltuielilor generale de unitate. City Insurance nu şi-a motivat în niciun fel refuzul, ceea ce s-a dovedit a fi o greşeală.

Magistraţii Judecătoriei ieşene au invocat prevederile legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii aduse terţilor. Conform acesteia, asigurătorul RCA este obligat să achite despăgubirile solicitate sau „să notifice părţii prejudiciate în scris, cu confirmare de primire, motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau parţial, pretenţiile de despăgubire”.

Or, lipsa motivării refuzului de a plăti întreaga sumă a reprezentat o încălcare evidentă a obligaţiilor legale ale companiei. Ca urmare, magistraţii Judecătoriei au decis obligarea City Insurance la plata a 4.200 lei, reprezentând diferenţa contravalorii despăgubirilor. Compania de asigurări a atacat sentinţa. Magistraţii Curţii de Apel rămânând în pronunţare.

Comentarii