Un an şi patru luni cu suspendare pentru că a condus maşina de două ori fără permis

joi, 09 noiembrie 2023, 23:32
2 MIN
 Un an şi patru luni cu suspendare pentru că a condus maşina de două ori  fără permis

Un mecanic auto a fost oprit de două ori în trafic de polițiști. Prima oară le-a explicat că nu are actele la el, iar a doua oară, că avea un permis de conducere, cumpărat cu 2.000 de euro, dar îl pierduse. De fapt, nu avea niciunul, nici măcar fals.

Marian Moca a fost oprit prima oară în dimineața zilei de 1 mai 2021, când încă nu ieșise încă soarele. Se afla la volanul unui Renault Fluence, pe DN 24C, pe raza satului Trifești, venind dinspre Iași și îndreptându-se spre Bivolari. A doua oară, pe 26 august același an, a fost oprit în municipiu, întrucât nu purta centura de siguranță, pe când se afla la volanul unui Audi A4. Se îndrepta spre tatăl său, care îl anunțase de o defecțiune apărută la motorul mașinii sale.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru două fapte de conducere fără permis. Și-a recunoscut fapta în fața judecătorilor, explicându-și declarațiile date polițiștilor prin faptul că nu voia „să aibă probleme”. Comportamentul în fața instanței, ca și lipsa antecedentelor penale i-au convins pe magistrați să aplice pentru ambele fapte pedeapsa minimă de un an de detenție. Executarea pedepsei rezultante, de 1 an și 4 luni de închisoare, a fost suspendată de judecători pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pedeapsa ar fi putut fi și mai mică, dacă judecătorii ar fi aplicat reducerea de o treime din minim, la care inculpatul avea dreptul, pentru recunoașterea faptei.

Sentința nu este definitivă, ea fiind contestată de Moca. Curtea de Apel va relua dezbaterile pe 5 decembrie.

Comentarii