Un bărbat va trebui să-și părăsească locuința pentru jumătate de an. Soția a cerut ordin de protecție

marți, 23 ianuarie 2024, 02:50
2 MIN
 Un bărbat va trebui să-și părăsească locuința pentru jumătate de an. Soția a cerut ordin de protecție

Ajunsă aproape la vârsta a treia, o femeie din Sirețel a ajuns să ceară protecția legii în fața geloziei soțului său. C.P. lucrează de 17 ani în străinătate, plecând și întorcându-se acasă cu diferiți șoferi. Acest fapt banal a fost suficient pentru a da naștere unui lung șir de crize de gelozie din partea soțului său, G.P.

Lucrurile s-au înrăutățit în 2020, când femeia a fost nevoită să plece de acasă și să înainteze o plângere penală împotriva soțului său. Și-a retras-o, când bărbatul a asigurat-o că scandalurile nu se vor repeta, dar liniștea nu a ținut mult. Pe 8 ianuarie, aflat sub influența alcoolului, G.P. s-a trezit cu chef de scandal, și-a amenințat și lovit soția, încât aceasta a fugit de frică la fiica sa. Bărbatul a venit după ea cu un par și un topor, pentru a o obliga să se întoarcă acasă. În cele din urmă, femeia a acceptat. Scena s-a repetat însă miercurea trecută, când G.P. a încercat să-și strângă soția de gât. Femeia a plecat iar la fiica sa, iar aceasta a dus-o direct la poliție. A doua zi, C.P. a cerut Judecătoriei Pașcani emiterea unui ordin de protecție prin care soțul să fie evacuat din locuința comună și să fie obligat la menținerea unei distanțe față de ea, de fiica sa, de ginere și de nepotul ei în vârstă de patru ani.

În fața instanței, bărbatul a negat că ar consuma alcool sau că și-ar fi lovit ori amenințat soția. Dimpotrivă, ea ar fi fost cea care consuma alcool și provoca scandal. G.P. nu a adus însă vreo probă în susținerea afirmațiilor sale și nici vreun martor, avocatul său din oficiu explicând că bărbatul nu înțelesese noțiunea de probă. Avocatul a apreciat că ambele părți au o problemă legată de cosnumul excesiv de alcool, dar și că evacuarea bărbatului nu ar fi posibilă, acesta neavând altă locuință.

Magistrații Judecătoriei Pașcani, care au analizat cazul, s-au putut baza doar pe probele propuse de C.P. și pe înscrisurile aflate la dosar. Printre acestea, și fișa de intervenție a poliției din data de 17 ianuarie, care consemna că bărbatul fusese găsit în stare vădită de ebrietate. Judecătorii au conchis că este necesară emiterea unui ordin de protecție în favoarea femeii. Timp de 6 luni, G.P. va trebui să-și găsească altă locuință și nu va avea dreptul să se apropie la mai puțin de 50 de metri de soția sa și nici să ia legătura în vreun fel cu aceasta.

Comentarii