Un cuplu ieşean, hoţi de la Oysho, prinşi din cauza şosetelor scumpe, de firmă. Metodă ingenioasă de furat, cu diversiune

joi, 30 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Un cuplu ieşean, hoţi de la Oysho, prinşi din cauza şosetelor scumpe, de firmă. Metodă ingenioasă de furat, cu diversiune

În lupta cu hoţii, magazinele apelează la cele mai ingenioase metode. Un hoţ a îndepărtat cu atenţie sistemele de siguranţă de pe hainele furate. Nu i-a trecut însă prin cap să caute mai atent la şosete.

 

În seara zilei de 9 martie, Robert Parasca a mers cu o prietenă la magazinul Oysho din complexul Palas. Aici au început să introducă într-o sacoşă mai multe articole de îmbrăcăminte, cărora în prealabil prietena sa le rupea etichetele. Au furat astfel trei halate de baie, două perechi de pantaloni şi două perechi de şosete, în valoare totală de 871 lei. Ulterior, fata a ieşit, lăsându-i sacoşa lui Parasca, pentru a o scoate din magazin. Pentru a-i uşura ieşirea, fata s-a făcut că se împiedică de unul dintre manechinele expuse, provocând astfel o diversiune. Parasca a trecut de porţile de intrare în magazin, moment în care însă alarma s-a activat. Speriat, hoţul a fugit, aruncând sacoşa din mâini. A fost însă prins de agentul de pază de la magazinul alăturat.

Lucrurile s-au lămurit în instanţă, unde Parasca a fost judecat pentru furt calificat. A fost singur în faţa judecătorilor, întrucât fata care îl însoţea nu a putut fi identificată. O vânzătoare a magazinului a explicat că unele şosete vândute aveau două sisteme de alarmă diferite, iar altele, chiar trei. Cele furate de Parasca aveau două sisteme, ceea ce hoţul nu observase. În plus, unul dintre sistemele de alarmă era introdus chiar în materialul din care erau făcute şosetele şi nu putea fi dezactivat decât la casa de marcat.

Parasca nu se afla la prima încălcare a legii. În 2019, el fusese condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru viol, fiind liberat pe 11 octombrie, după executarea integrală a pedepsei. Timpul scurt trecut de la liberare până la comiterea furtului a făcut ca el să fie judecat ca recidivist. În această situaţie, limitele pedepsei se majorează cu jumătate. Parasca risca astfel o pedeapsă de până la 7 ani şi jumătate de închisoare. A fost condamnat totuşi doar la trei ani de detenţie, magistraţii Judecătoriei apreciind că această pedeapsă este „suficientă pentru îndreptarea şi resocializarea viitoare”. Sentinţa a fost contestată de Parasca, dosarul aflându-se acum pe rolul Curţii de Apel.

Comentarii