Un furt cum nu s-a mai văzut, lângă bancomat, în Podu Roş

Hoţii au observat PIN-un introdus de tânăra păgubită şi apoi i-au furat cardul.

marți, 11 ianuarie 2022, 02:50
1 MIN
 Un furt cum nu s-a mai văzut, lângă bancomat, în Podu Roş

Cel mai câştigat dintre hoţii care au furat portofelul unei ieşence a fost cel care şi-a reţinut la împărţeală cardul bancar al victimei. În aceeaşi seară, i-a sustras din cont de şase ori mai mulţi bani decât îi furase din portofel. Urmarea a fost un spor de pedeapsă, Alin Piţai răspunzând în faţa legii nu doar pentru furt, ci şi pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. 

Faptele s-au petrecut în seara zilei de 29 decembrie 2017, când ieşeanca se oprise la un bancomat din Podu Roş pentru a retrage nişte bani, fără a observa că mişcările sale erau supravegheate de un grup de patru tineri, printre care se afla şi Piţai. La plecarea de lângă bancomat, una dintre membrele grupului, Iuliana Todică, a sustras portofelul din poşeta femeii, fără ca aceasta să fi observat.

Hoţii au împărţit între ei cei 1.240 de lei găsiţi în portofel. Piţai, care observase codul PIN introdus la bancomat, şi-a păstrat cardul. În următoarele două ore, tânărul a retras de la trei bancomate ING 7.580 de lei. Piţai a fost identificat cu uşurinţă, în baza imaginilor surprinse de camerele video ale bancomatelor de la care retrăsese banii.

În faza de urmărire penală, fratele acestuia a returnat banii furaţi, ceea ce nu l-a scutit pe Piţai de răspunderea penală. El a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru accesul ilegal la un sistem informatic, la care s-a adăugat un an şi 10 luni, pentru complicitate la furt calificat. În plus, el va trebui să plătească şi 5.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Piţai a contestat sentinţa, procesul intrând pe rolul Curţii de Apel.

Comentarii