Un pacient a luat foc la Spitalul Judetean Timisoara, pe masa de operatie. A fost ranit si un medic

vineri, 01 aprilie 2022, 13:15
2 MIN
 Un pacient a luat foc la Spitalul Judetean Timisoara, pe masa de operatie. A fost ranit si un medic

 Grav incident la Spitalul Judetean Timisoara, la Casa Austria. Un pacient a luat foc pe masa de operatie in timpul unei interventii pentru extirparea unei tumori, joi.

Este vorba de un barbat de 84 de ani, care a suferit arsuri la nivelul fetei.Medicul care efectua operatia a fost ranit usor la maini. Acesta a stins rapid focul si i-a acordat primul ajutor pacientului.

Interventia a durat mai mult decat estimasera medicii, asa ca acestia au decis sa-l intubeze. In momentul in care i-au pus masca, s-a produs o flama care a aprins oxigenul din jurul pacientului, in conditiile in care era aprinsa aparatura folosita la cauterizare.

„El a venit pentru o formaţiune tumorală, submandibulară şi acea formaţiune, când am intrat noi, ne-am dat seama că formaţiunea nu este superficială. Atunci a trebuit să săpăm mai mult ca să scoatem formaţiunea respectivă şi am decis la un moment dat, după vreo oră de la începutul intervenţiei să trecem pe intubaţie. S-au aprins câmpurile, mă rog, repede noi am făcut cele necesare ca să stingem focul, m-am pârlit şi eu un pic pe degete. Astea sunt incidente, se întâmplă oriunde. Norocul că am fost pe fază, am stins câmpurile şi nu s-au produs leziuni mai profunde”, a declarat pentru observatornews medicul care a intervenit.

Din fericire, arsurile suferite nu-i pun viata in pericol pacientului, insa acesta are nevoie de ingrijiri suplimentare.

Medicii au reusit sa duca la bun sfarsit interventia chirurgicala pentru extirparea tumorii si va ramane sub supraveghere pentru inca cateva zile.

O ancheta va stabili cu precizie cauzele incidentului.

Sursa: opiniatimisoarei

Comentarii