Un pedofil își satisfăcea poftele mângâind o fetiță de 9 ani. Judecătorii au fost blânzi

luni, 18 octombrie 2021, 01:59
2 MIN
 Un pedofil își satisfăcea poftele mângâind o fetiță de 9 ani. Judecătorii au fost blânzi

Un pedofil a fost mângâiat pe creştet de magistraţii Judecătoriei Hârlău. Acesta a agresat sexual o fetiţă, dar a primit o pedeapsă minimă. Sentinţa nu este însă definitivă, aceasta putând fi modificată în apel.

Ioan Balint din satul Săveni, comuna Gropniţa, a fost reţinut pe 2 august, sub acuzaţia comiterii a trei acte de agresiune sexuală. Victimă i-a căzut I.A., în vârstă de doar 9 ani. Faptele se petrecuseră cu câteva zile înainte, pe 28 iulie, în jurul orei 15.00. Profitând de imposibilitatea fetiţei de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa, Balint a obligat-o pe aceasta să-i satisfacă dorinţele sexuale. În aceeaşi zi, fapta s-a repetat, bărbatul mângâind-o pe fetiţă în zonele intime. Agresorul a fost întrerupt de apariţia a doi martori, cazul ajungând în faţa justiţiei.

Actele de natură sexuală, altele decât violul, săvârşite împotriva unei victime aflate în imposibilitatea de a se apăra sunt pedepsite cu închisoarea pe un termen cuprins între 2 şi 7 ani. Pedeapsa creşte la 3-10 ani în cazul în care victima nu a împlinit vârsta de 16 ani. Balint şi-a recunoscut fapta, fiind judecat în procedură simplificată şi beneficiind astfel de o reducere a limitelor pedepsei cu o treime.

Deşi victima sa are doar 9 ani, iar Balint nu se afla la primul conflict cu legea penală, judecătorii s-au arătat indulgenţi. El a fost condamnat la doar 3 ani de închisoare, în regim de detenţie. După eliberare, lui Balint i se va interzice ca, pe un termen de încă trei ani să se apropie de victima sa, pentru aceeaşi perioadă retrăgându-i-se drepturile părinteşti. Daunele morale de 10.000 de lei cerute de familia fetiţei urmează să facă obiectul unei alte acţiuni ce va fi analizată tot de Judecătoria Hârlău, din decembrie.

Comentarii