Un proiect pentru reducerea abandonului şcolar pentru copii din Dalas, Dacia şi Cantemir

vineri, 19 ianuarie 2018, 21:45
1 MIN
 Un proiect pentru reducerea abandonului şcolar pentru copii din Dalas, Dacia şi Cantemir

60 de copii aflaţi în dificultate din zona Şes Bahlui, în cartierul Dacia, şi din zona căminelor Cantemir vor fi sprijiniţi prin intermediul serviciilor sociale „O nouă şansă în educaţie“, un proiect al Asociaţiei „Salvaţi copii“. 

Proiectul, implementat cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, urmăreşte să contribuie la reducerea abandonului şcolar. Copiii vor beneficia de serviciile de recuperare psiho-socio-educaţională oferite în cadrul celor două Centre Educaţionale ale Asociaţiei „Salvaţi Copiii“ Iaşi. Activităţile derulate îşi propun asigurarea unui mediu propice pentru recuperare şi dezvoltare, pentru construirea unor norme de relaţionare, dar şi pentru însuşirea unor abilităţi necesare integrării lor sociale.

Copiilor li se vor alătura ca beneficiari şi părinţii acestora, care urmează să beneficieze de activităţi informative privind importanţa educaţiei şi a respectării drepturilor copiilor. Astfel, proiectul integrează cele două dimensiuni ale intervenţiei, recuperare psiho-socio-educaţională a copiilor aflaţi în dificultate, în paralel cu dezvoltarea abilităţilor parentale. Valoarea totală a proiectului este de 161.000 de lei, din care 144.900 de lei reprezintă finanţare nerambursabilă, iar 16.100 de lei reprezintă contribuţia beneficiarului. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii