Un şofer şi-a luat primă din încasările firmei. Cât salariul pe jumătate de an

miercuri, 13 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Un şofer şi-a luat  primă din încasările firmei. Cât salariul pe jumătate de an

Şoferul unei firme de distribuţie de medicamente şi-a acordat singur o primă cât salariul pe o jumătate de an. Acesta a încasat banii cuveniţi firmei de la farmacii, dar nu i-a mai depus la casierie. A doua zi, şi-a închis telefonul şi a dispărut.

Bogdan Melinte era angajat din aprilie 2018 ca distribuitor delegat la o firmă din Mogoşoaia, specializată în comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice. În această calitate, avea printre atribuţii livrarea medicamentelor comandate şi încasarea contravalorii acestora. Firma avea deschis un punct de lucru la Brătuleni, unde lucra şi Melinte. Pe 30 iulie 2018, acesta a plecat spre judeţul Suceava, încasând de la şase farmaci diverse sume de bani, reprezentând contravaloarea produselor livrate. A completat chitanţele şi a întocmit în format electronic foaia de vărsământ, dar nu a mai depus la casierie şi suma de 20.021 lei încasată. A doua zi, dis-de-dimineaţă, a venit la serviciu, spunându-i unui coleg că pleacă pentru a-şi duce maşina personală la service, iar apoi se va întoarce pentru a duce maşina de firmă la spălat şi va pleca să facă livrări. Nu a mai călcat însă pe la firmă, iar încercările de a da de el au fost inutile. Îşi închisese telefonul. În cele din urmă, „gaura” de 20.000 de lei a fost descoperită, iar Melinte a fost trimis în judecată pentru delapidare.

Desfăşurat în faţa Judecătoriei ieşene, procesul lui Melinte a fost scurt. Pe parcursul a doar trei termene, magistraţii au constatat vinovăţia şoferului. Recunoaşterea vinovăţiei şi faptul că ieşeanul a achitat în întregime prejudiciul produs firmei au dus la o condamnare relativ uşoară. Melinte a fost condamnat la 1 an de închisoare pentru delapidare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentinţa a fost pronunţată luni, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Comentarii