Un tâlhar extrem de violent a scăpat ieftin deoarece nu împlinise 18 ani

luni, 27 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Un tâlhar extrem de violent a scăpat ieftin deoarece nu împlinise 18 ani

Un tânăr şi-a început viaţa de adult cu o condamnare. În august 2020, acesta şi-a atacat doi consăteni, pentru a-i jefui. De la unchiul său, pe care l-a bătut cu sălbăticie, a obţinut doar 15 lei. Vârsta fragedă i-a adus totuşi o condamnare uşoară.

Prima tâlhărie a fost comisă de Florin Botezatu în plină zi. Băiatul se afla pe terasa unui magazin din Tomeşti, când l-a văzut pe P.A. urcând spre satul Goruni. L-a urmărit cu privirea, iar când P.A. a ajuns într-o zonă cultivată cu viţă de vie, Botezatu şi-a pus o mască chirurgicală peste cap şi şi-a tras tricoul peste cap. Apoi, a smuls borseta pe care P.A. o purta pe umăr şi a fugit prin vie. A găsit în borsetă 800 de lei, pe care i-a cheltuit pe haine şi ţigări.

Trei săptămâni mai târziu, unchiul lui Botezatu, I.N. se afla pe terasa unui bar din Tomeşti. La o masă apropiată, se afla Botezatu, împreună cu câţiva prieteni. La un moment dat, I.N. l-a numit „hoţ”, ceea ce l-a enervat pe tânăr. A aşteptat până ce unchiul său a plecat spre casă şi s-a luat după el. Zece minute mai târziu, un sătean a auzit strigătele de ajutor ale lui I.N. S-a îndreptat spre locul de unde se auzeau strigătele şi l-a găsit pe I.N. căzut la pământ, lângă o troiţă. Fusese atacat de Botezatu, care îl lovise cu pumnii peste cap şi corp şi îi smulsese din buzunarul de la piept cei 15 lei pe care îi avea asupra sa. Luat prin surprindere şi vârstnic, I.N. nu se putuse apăra.

La data la care a fost trimis în judecată pentru cele două fapte, Botezatu se afla deja internat într-un centru educativ pentru o tentativă la tâlhărie. Tânărul devenise major, dar faptele fiind comise înainte de a împlini 18 ani, a fost judecat tot ca minor. A fost condamnat din nou, la un an de internare într-un centru educativ. Procurorii au considerat însă că pedeapsa este prea uşoară şi au contestat sentinţa Judecătoriei. Procesul se află pe rolul Curţii de Apel, Botezatu urmând să fie audiat în ianuarie. 

Comentarii