Unde își ascunsese o ieșeancă pilulele de metadonă! A fost prinsă când se urca în Uber

luni, 18 octombrie 2021, 01:57
2 MIN
 Unde își ascunsese o ieșeancă pilulele de metadonă! A fost prinsă când se urca în Uber

Depedentă de droguri, o ieşeancă a crezut că se poate aproviziona la fel de uşor în ţară precum o făcea în străinătate. A fost reţinută de poliţişti tocmai când îşi ridica pachetul cu pastile de metadonă comandate din Franţa. A primit o condamnare relativ uşoară, dar cu executarea în regim de detenţie.

Dana Bianca Piţai fusese condamnată de şase ori în Belgia, Spania şi Franţa, la diverse pedepse pentru furt. Pe parcursul şederii în străinătate, femeia devenise dependentă de metadonă, achiziţionându-şi pastilele în baza unor reţete medicale. În România însă, regimul substanţelor cu efect psihotrop este însă mult mai dur, aşa că Piţai a început să aibă probleme de aprovizionare. O vreme, a mai cumpărat metadonă de la unii furnizori locali. Când metadona a început să nu mai aibă efectul scontat, a început să schimbe pastilele achiziţionate pe heroină. Partenerul încercase să o sprijine pentru a abandona obiceiul, dar sevrajul a fost prea puternic. Până la urmă, a apelat la furnizori externi.

La începutul lunii mai, femeia a comandat metadonă din Franţa, urmând să o primească prin coletărie. Poliţiştii judiciari din cadrul Serviciului Antidrog au primit însă informaţii cu privire la transport şi erau pregătiţi să-l intercepteze. Pe 11 mai, femeia s-a dus la gară, cu unul dintre cei trei copii ai săi în braţe, pentru a-şi prelua coletul. A luat geanta şi s-a îndreptat către autoturismul Uber cu care venise, moment în care a fost reţinută de poliţişti.

La percheziţionarea genţii, în aceasta au fost găsite tot felul de bunuri, printre care articole de îmbrăcăminte, o maşină de tuns, una de bărbierit, 7 pocale bisericeşti, cosmetice, cercei, două telefoane, şerveţele umede, dar şi o pereche de pantaloni tip jeans, care prezentau pe bata de interior o tăietură de circa 3 cm. În aceasta erau îndesate două măşti de protecţie, iar după acestea, 44 de comprimate de metadonă. Într-unul dintre pachetele cu şerveţele umede au fost găsite alte două comprimate similare. În urma percheziţiei informatice efectuate de anchetatori, s-a constatat că Piţai nu era doar consumator de droguri, ea ocupându-se şi cu vânzarea acestora.

Femeia a fost trimisă în judecată pentru trafic internaţional de droguri. Magistraţii Tribunalului au luat în calcul în favoarea sa faptul că era dependentă de droguri şi că avea copii minori în întreţinere. Ca urmare, şi pedeapsa a fost relativ uşoară, de doar 3 ani şi o lună de închisoare. Pronunţată miercurea trecută, sentinţa poate fi atacată cu apel.

Comentarii