Urmărire a unui moped cu maşina Poliţiei prin sat. Finalul – în şanţ

vineri, 18 februarie 2022, 02:56
2 MIN
 Urmărire a unui moped cu maşina Poliţiei prin sat. Finalul – în şanţ

Un mopedist i-a plimbat pe poliţiştii care-l urmăreau pe toate coclaurile, până să poată fi prins. Cursa s-a sfârşit într-o pădure, unde mopedul s-a împotmolit într-un şanţ.

Judecătorii ieşeni l-au condamnat în primă instanţă cu suspendare, mai ales că incidentul a avut loc acum câţiva ani, dar procurorii par să vrea cu orice preţ să-l vadă după gratii.

În noaptea de 25 iulie 2015, cu puţin înainte de miezul nopţii, poliţiştii secţiei 4 rurale Miroslava au fost chemaţi prin 112 să aplaneze un scandal provocat pe stradă, între Voineşti şi Schitu Stavnic. Când au ajuns la faţa locului, poliţiştii l-au mai găsit doar pe cel care îi chemase, însoţit de doi prieteni. Aceştia au început să povestească cum fuseră acostaţi şi agresaţi de doi scandalagii. Pe când victimele istoriseau, dinspre Voineşti s-a apropiat un moped pe care se aflau două persoane, exact cei care iniţiaseră scandalul. Poliţiştii le-au făcut semn să oprească, dar mopedul a accelerat. A urmat o urmărire de un kilometru pe DJ 248A, până la intrarea în Schitu Stavnic. Aici, mopedul a intrat pe uliţele satului, urmat de autospeciala poliţiei. După 3 km prin sat, mopedul a intrat pe un drum forestier, încercând să se piardă în pădure. La scurt timp însă, s-a împotmolit într-un şanţ, iar cei doi ocupanţi au încercat să fugă printre copaci. Poliţiştii i-au urmărit în continuare, reuşind să-l imobilizeze pe conducătorul scuterului.

Luat la întrebări, acesta a mărturisit că nu oprise întrucât era băut. Într-adevăr, avea o concentraţie alcoolică de 1,35‰ în aerul expirat. Bordei a fost trimis în judecată abia anul trecut, iar procesul s-a desfăşurat practic prin corespondenţă. Bărbatul s-a stabilit între timp în Italia, unde lucrează ca muncitor.

Luând în calcul lipsa antecedentelor penale, faptul că incidentul părea a fi unul izolat, iar Bordei îşi recunoscuse fapta, magistraţii Judecătoriei au apreciat că o condamnare la 1 an de închisoare cu suspendare este suficientă. Nu de aceeaşi părere au fost şi procurorii, aceştia declarând apel. Procesul se va relua în aprilie.

Comentarii