USAMV cere peste 8 milioane de euro Ministerului Fondurilor Europene pentru afacerile studenţilor

miercuri, 07 octombrie 2020, 01:50
1 MIN
 USAMV cere peste 8 milioane de euro Ministerului Fondurilor Europene pentru afacerile studenţilor

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) a depus cinci proiecte, cu valoare totală de peste 8 milioane de euro, în cadrul programului „Innotech Student” lansat de către Ministerul Fondurilor Europene. Dintre cele cinci cereri de finanţare, USAMV are calitatea de coordonator principal în trei proiecte, iar în două va fi partener. 

Acest lucru înseamnă că aproximativ 1.700 de studenţi vor putea beneficia de cursuri de anteprenoriat, iar din rândul acestora vor fi selectaţi cei cu planurile de afaceri cele mai potrivite pentru finanţare. În funcţie de valoarea granturilor de care vor beneficia, viitorii antreprenori vor asigura crearea a două până la cinci locuri de muncă, cel mult 40.000 de euro vor fi alocaţi pentru minimum două locuri de muncă create; între 40 şi 60 de mii de euro pentru trei locuri de muncă create; iar maximum 100.000 de euro pentru cel puţin cinci locuri de muncă create.

„«Innotech Student» este un program de finanţare din fonduri europene nerambursabile ce se adresează studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor pentru a începe o afacere nouă, iar în momentul de faţă are loc selecţia administratorilor de schemă de antreprenoriat. Mai exact, programul de finanţare nu poate fi accesat direct de către tineri, ci se accesează prin intermediul unor «administratori de schemă de antreprenoriat», iar universitatea noastră are acest statut”, a declarat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil cu activitatea studenţească. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii