USV participă la cel mai mare târg de agricultură din România

marți, 07 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 USV participă la cel mai mare târg de agricultură din România

Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) va participa la FarmConect România, târgul agriculturii româneşti, găzduit la Slobozia, în perioada 9 – 11 iunie 2022, manifestare ce îşi propune, conform organizatorilor, să aducă în prim-plan importanţa şi valoarea lanţului alimentar. Târgul este organizat de Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR). 

USV Iaşi va fi prezentă cu stand expoziţional pentru a aduce în atenţia participanţilor oferta educaţională existentă la nivel academic, rezultate ale cercetărilor, dar şi posibilităţi de colaborare cu parteneri din agribusiness în cadrul proiectelor de inovare în materie de agricultură, alimentaţie şi mediu. USV participă şi cu 40 studenţii implicaţi în mod direct în derularea unor activităţi din cadrul acestui eveniment.

„Târgul va reuni producători locali de hrană şi de materii prime pentru industrie, fabricanţi şi comercianţi de utilaje agricole şi tehnologii digitale esenţiale pentru o agricultură performantă. Misiunea târgului este de a consolida comunităţile locale şi, mai departe, de a contribui la dezvoltarea armonioasă şi sustenabilă a mediului rural, a sectorului agro-alimentar şi a economiei regionale. În acest context, participarea USV Iaşi este mai mult decât oportună. Importanţa manifestării este dată şi de numărul mare al participanţilor anunţaţi, fapt ce a determinat instituţia noastră să implice numeroşi studenţi şi cadre didactice care se vor conecta la ultimele noutăţi în domeniu”, a declarat conf.dr. Denis Ţopa, decanul Facultăţii de Agricultură a USV Iaşi.

Reprezentanţii universităţii mai spun că târgul are rolul de a conecta fermierii cu companii din industrie, de a facilita schimbul de informaţii, cunoştinţe şi experienţe relevante legate de bune practici şi de folosirea celor mai moderne şi performante tehnologii în agricultură.

 

 

Comentarii