Vecina a liniştit-o din nou pe Ostapenko

sâmbătă, 26 februarie 2022, 02:43
3 MIN
 Vecina a liniştit-o din nou pe Ostapenko

 

Anett Kontaveit va juca finala la Doha cu grecoaica Maria Sakkari *Vesely uimeşte iar la Dubai: l-a bătut pe Shapovalov şi face finala cu Rublebv. Veselie la Acapulco: semifinală Medvedev-Nadal

*Jelena Ostapenko (13 WTA), campioană în 2017 la Roland Garros, a fost eliminată ieri în semifinalele turneului de WTA1000 după o serie impresionantă de nouă victorii consecutive, Jelena Ostapenko a cedat din nou în faţa estonei Anett Kontaveit (7WTA), care a învins-o şi în urmă cu două săptămâni în semifinale la Sankt Petersburg. Letona nu a reuşit să găsească în faţa lui Kontaveit tactica potrivită, aşa că a mai cedat o dată, de această dată cu scorul de 1-6, 4-6 la capătul unui meci care a durat doar o oră şi 9 minute de joc.

În finala turneului din Qatar, Anett Kontaveit o va întâlni astăzi pe poloneza Iga Swiatek (8 WTA), care a învins-o în semifinale pe jucătoarea elenă Maria Sakkari (6 WTA), scor 6-1, 6-4

 

În ultimele două săptămâni, Jelena Ostapenko a obţinut nouă victorii consecutive. Între cele două înfrângeri cu Kontaveit, Ostapenko le-a învins pe Sofia Kenin, Iga Swiatek, Petra Kvitova, Simona Halep, Veronika Kudermetova, Oceane Dodin, Amanda Anisimova, Barbora Krejcikova şi Garbiñe Muguruza.

* Jucătorul rus de tenis Andrei Rublev (7 ATP) s-a calificat ieri în finala turneului ATP 500 de la Dubai după ce l-a învins în semifinale, scor 3-6, 7-5, 7-, pe polonezul Hubert Hurkacz (11 ATP, favorit nr. 5). Rusul s-a impus după două ore şi jumătate de joc, într-un meci în care polonezul a reuşit nu mai puţin de 27 de aşi, faţă de doar nouă ai lui Rublev.În finală rusul va juca împotriva cehului Jiri Vesely (123), venit din calificări, cel care l-a eliminat anterior liderul mondial, Novak Djokovic, ca şi pe croatul Marin Cilic sau pe spaniolul Roberto Bautista, Vesely s-a impus cu 7-6, 6-7, 7-6, după un meci de trei ore şi un sfert.

*Finala Australian Open 2022 dintre Rafael Nadal şi Daniil Medvedev va fi reeditată în semifinalele turneului de la Acapulco. În sferturi, „Rafa” l-a învins cu 6-0, 7-6 pe americanul Tommy Paul, iar viitorul lider mondial, a trecut cu 6-2, 6-3 de japonezul Yoshihito Nishioka. Celelalte două semifinale s-au încheiat astfel: Stefanos Tsitsipas (Grecia) – Marcos Giron SUA) 6-3, 6-4; Cameron Norrie (Marea Britanie) – Peter Gojowczyk (Germania) 6-1,6-0.

* Perechea alcătuită din jucătoarea română de tenis Andreea Mitu şi elveţianca Xenia Knoll a cucerit titlul în proba de dublu a turneului ITF de la Maçon (Franţa), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, după 6-1, 6-1 în finala cu britanicele Emily Appleton şi Ali Collins. Principalele favorite au obţinut victoria în 51 de minute, după ce au avut nevoie de 55 de minute pentru victoria din sferturi, 6-1, 6-1 cu Nefisa Berberovic (Bosnia-Herţegovina)/Justina Mikulskyte (Lituania) şi de 52 de minute în semifinala cu Victoria Muntean (Franţa)/Chiara Scholl (SUA), adjudecată cu 6-1, 6-0. Andreea Mitu (699 WTA) a evoluat şi la simplu, însă, după victorii clare în calificări, a fost întrecută cu 1-6, 1-6 de Elsa Jacquemot (Franţa), în primul tur.

 

 

Comentarii