Victimă a unei tâlhării din cauză că nu găsea semnal la internet

luni, 08 noiembrie 2021, 02:50
2 MIN
 Victimă a unei tâlhării din cauză că nu găsea semnal la internet

Lipsa semnalului pentru internet l-a adus pe un tânăr în ipostaza de victimă a unei tâlhării. Aflat la primul proces penal, agresorul a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare. În sera zilei de 27 martie, T.U. s-a deplasat către un deal de lângă satul Roşu din comuna Răducăneni, unde putea avea semnal pentru conexiunea la internet. 

Pe drum, s-a întâlnit cu trei consăteni care se deplasau cu căruţa şi s-au salutat reciproc. T.U. a urcat dealul şi a rămas acolo pentru a frunzări internetul. După aproximativ un sfert de oră, căruţa cu cei trei s-a întors, iar din aceasta a coborât Andrei Păvălucă. Acesta i-a cerut lui T.U. ţigări. Fiind refuzat, Păvălucă l-a înjurat, i-a cerut ţigările, banii şi telefonul şi l-a atacat. T.U. a fost lovit cu genunchiul în abdomen şi a căzut. Păvălucă l-a buzunărit şi i-a luat 500 de lei, telefonul Huawei P Smart în valoare de 650 de lei şi un pachet cu 10 ţigări Sobranie. Când şi-a revenit, T.U. a mers împreună cu fratele său la sectorul Poliţiei de Frontieră Răducăneni, pentru a reclama fapta.

Agenţii Secţiei 5 Poliţie Rurală au identificat rapid pe doi dintre cei trei aflaţi în căruţă. Întrucât Păvălucă se manifesta violent, el a trebuit încătuşat. Iniţial, tâlharul şi-a negat fapta, afirmând că T.U. ar fi fost atacat de un alt tânăr. El ar fi luat într-adevăr telefonul, care căzuse pe jos, dar nu şi banii şi ţigările. Ulterior însă, Păvălucă şi-a recunoscut fapta în totalitate. Tânărul a fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificată, riscând o pedeapsă cu închisoarea pe un termen cuprins între 3 şi 10 ani.

Magistraţii Judecătoriei Răducăneni au luat în calcul în favoarea lui faptul că se afla la prima infracţiune, dar şi recunoaşterea faptei, condamnându-l la doar 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. De asemenea, timp de doi ani, el nu va mai avea dreptul să se apropie la mai puţin de 10 metri de victima sa ori la mai puţin de 5 metri de locuinţa acestuia. Sentinţa nu este încă definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Comentarii