VIDEO Bătăi în malluri și la metrou. Ce este Redan, fenomenul inspirat din animațiile japoneze pe care Kremlinul îl răspândește în Ucraina

duminică, 05 martie 2023, 09:56
2 MIN
 VIDEO Bătăi în malluri și la metrou. Ce este Redan, fenomenul inspirat din animațiile japoneze pe care Kremlinul îl răspândește în Ucraina

Autoritățile ucrainene acuză Rusia că încearcă să exporte un fenomen straniu: găști de adolescenți inspirați de un serial japonez de animație care ies pe străzi ca să se bată cu alte grupuri, scrie CNN. Aceste găști au devenit cunoscute drept „Redan PMC” – numele combină un personaj de anime japonez cu acronimul în limba engleză pentru „companie militară privată”, făcut faimos de grupul de mercenari Wagner.

 S-ar părea că fenomenul a început la Moscova, acolo unde adolescenții au început să se strângă în grupuri foarte numeroase pentru a se lupta cu găștile suporterilor de fotbal. Adolescenții se organizează pe canalele de Telegram și își dau întâlnire în diverse locuri din oraș. Un videoclip recent pubicat îi arată pe adolescenții dintr-un astfel de grup cum se iau la bătaie într-un mall din capitala Rusiei. Agențiile rusești de știri au scris și despre o bătaie generală care a izbucnit într-o stație de metrou de la Moscova.

În ultima săptămână, găștile Redan au început să apară și pe străzile din câteva orașe ucrainene, ceea ce le-a dat și mai mult de furcă forțelor de securitate și așa epuizate. Grupuri de adolescenți s-au adunat în capitala țării, cât și în Liov și Harkov; un presupus lider al acestor grupuri în vârstă de 16 ani a fost reținut în Dnipro. Fanii fenomenului Redan sunt ușor de identificat după însemnele pe care le afișează pe haine: un păianjen și numărul patru – simboluri asociate cu serialul japonez de animație „Hunter x Hunter”. Aceștia preferă, de asemenea, hanoracele negre și pantalonii în carouri.

Mai mult, pe digi24

Comentarii